ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

«Πόρτα» στις Ενώσεις Τύπου από τον Κωστόπουλο της ΕΡΤ

Την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε. καταγγέλλουν τα Διοικητικά Συμβούλια ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΘΣτεΕ και ΕΣΗΕΠΗΝ επειδή αρνήθηκε ακόμη και να ακούσει το αίτημα όλων των δημοσιογραφικών Ενώσεων της χώρας να εκφράσουν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΡΤ τις ενστάσεις τους για τον Κανονισμό Λειτουργίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, που..
καθορίζει τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων.
Αντιπροσωπεία των Ενώσεων ζήτησε να παρέμβει στη συνεδρίαση και παρά την παραίνεση τουλάχιστον δύο μελών του Δ.Σ. της ΕΡΤ, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Βασίλης Κωστόπουλος δεν έκανε δεκτό το αίτημα. Το εντυπωσιακό ήταν ότι στη συνεδρίαση συμμετείχαν – και σωστά – συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ.
Ταυτόχρονα, οι Ενώσεις καταγγέλλουν την άρνηση της διοίκησης της ΕΡΤ να καταλάβει το πόσο αναγκαία και καθοριστική για τον δημοσιογραφικό κλάδο είναι η αναφορά και η δέσμευση των υπογραφών ΣΣΕ από τον δημόσιο φορέα με την Ένωση Συντακτών.
Οι Ενώσεις καλούν τη Διοίκηση της ΕΡΤ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να σταθεί στο ύψος που αρμόζει στον κοινωνικό ρόλο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και να αντιληφθεί ότι οι δημοσιογράφοι θα προστατεύσουν με κάθε τρόπο την Ενημέρωση με αξιοπιστία, πλουραλισμό και δικαιώματα, τη Δημοκρατία και την αυτονομία των Ενώσεών τους.