ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Επιστολές ΕΣΗΕΑ σε ΕΔΟΕΑΠ και Πετρόπουλο

Η ΕΣΗΕΑ απέστειλε χθες, Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018 τις ακόλουθες επιστολές προς το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ και τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αν. Πετρόπουλο, σχετικά με τις εκκρεμότητες του ΕΔΟΕΑΠ, την έκφραση γνώμης της EUROSTAT και τις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Οργανισμού. Aναλυτικά οι δύο επιστολές:..
«Προς το Δ. Σ. του ΕΔΟΕΑΠ
Συνάδελφοι,
          Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σας καλεί σε συνάντηση το συντομότερο δυνατό στα γραφεία της Ενώσεως, ώστε να μας ενημερώσετε σχετικά με όλες τις εκκρεμότητες του Οργανισμού και ιδιαίτερα την έκφραση γνώμης της EUROSTAT (δείτε ΕΔΩ) και τις ενέργειες που προτίθεστε να κάνετε. Σε περίπτωση που αποφασίσετε να ασκήσετε αίτηση θεραπείας, σας δηλώνουμε ότι είμαστε πρόθυμοι να σας παράσχουμε κάθε βοήθεια σε πολιτικό, συνδικαλιστικό και νομικό επίπεδο.
            Επιπλέον ζητούμε ενημέρωση για την διαδικασία εγγραφής των νέων μελών, τις ειδικότητες και τα Μέσα στα οποία εργάζονται και να μας στείλετε το νέο κωδικοποιημένο καταστατικό του ΕΔΟΕΑΠ που συντάξατε εσείς και το αποστείλατε προς έγκριση στο Υπουργείο Εργασίας.
         Σας ζητάμε, τέλος, σε περίπτωση που αποφασίσατε την προκήρυξη εκλογών στις 23, 24, 25 Μαΐου να έλθετε σε επαφή μαζί μας ώστε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, να οριστεί μία κοινά αποδεκτή ημερομηνία λίγες ημέρες αργότερα και όχι με ασφυκτικό χρονικό ορίζοντα, για την καλύτερη προετοιμασία τους ώστε να πραγματοποιηθούν με τον πλέον αδιάβλητο τρόπο, όπως όλοι θέλουμε. 
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Η Πρόεδρος                                          Ο Γενικός Γραμματέας
 Μαρία Θ. Αντωνιάδου                      Σταύρος Καπάκος

*******
«Προς τονΥφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων
κ. Αν. Πετρόπουλο
Ενταύθα
Κύριε Υπουργέ,
      Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ζητεί να έχει μια συνάντηση μαζί σας, το συντομότερο δυνατόν, με θέμα τις εκκρεμότητες του ΕΔΟΕΑΠ και την έκφραση γνώμης της EUROSTAT. Επιθυμούμε την ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους σας, σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, με σκοπό την διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού σε ευθετότερο χρόνο, εντός του Ιουνίου. Τα υφιστάμενα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια ενδεχομένως δεν διασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των αρχαιρεσιών ούτε την αδιάβλητη διεξαγωγή τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος                                              Ο Γενικός Γραμματέας
Μαρία Θ. Αντωνιάδου                       Σταύρος Καπάκος»