ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Νέα κόντρα του Ολυμπιακού με το ΦΩΣ

Νέα κόντρα ανάμεσα στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και την αθλητική εφημερίδα «ΦΩΣ των Σπορ» παρά το γεγονός ότι η δεύτερη στηρίζει σαφώς την ομάδα του Πειραιά -ίσως βέβαια όχι τόσο θα ήθελε η διοίκηση του Ολυμπιακού.  (δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ τι είχε γίνει τον περασμένο Οκτώβριο με την επίθεση του Ολυμπιακού κατά της εφημερίδας και τι απαιτούσε από το «Φως» )
Το νέο επεισόδιο αφορά την.. αποχώρηση του δημοσιογράφου Γιώργου Χαλά από την εφημερίδα -«απομάκρυνση γιατί έκανε το… έγκλημα να γράψει υπέρ του Βαγγέλη Μαρινάκη» λεει ο Ολυμπιακός.
Παραθέτουμε τις ανακοινώσεις του Ολυμπιακού και την απάντηση της εφημερίδας «ΦΩΣ των Σπορ» και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

Η επίσημη τοποθέτηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για το ΦΩΣ:

«Για μία ακόμα φορά η εφημερίδα «ΦΩΣ των Σπορ» δείχνει το πραγματικό (νέο) της πρόσωπο. Απομακρύνεται ο δημοσιογράφος Γιώργος Χαλάς γιατί έκανε το… έγκλημα να γράψει υπέρ του Βαγγέλη Μαρινάκη.
Το γράφει ο ίδιος στα κοινωνικά δίκτυα, επιβεβαιώνοντας όσα υποστηρίζαμε για τη διοίκηση της συγκεκριμένης εφημερίδας.
Οι διώξεις κατά των δημοσιογράφων που γράφουν υπέρ του Ολυμπιακού και κυρίως υπέρ του Προέδρου του, συνεχίζονται από μία εφημερίδα που δυστυχώς δεν τιμά την ιστορία και την παράδοσή της, που την προσδιόριζε ως εφημερίδα που απευθύνεται στον κόσμο του Ολυμπιακού.
Επανερχόμαστε, διότι ακόμα υπάρχουν αθώοι φίλαθλοί μας, που νομίζουν ότι η εφημερίδα αυτή κάνει δημοσιογραφία και όχι εργολαβία, για τους φίλους και χορηγούς της.
Ξεκαθαρίζουμε, δε, ότι πηγή που να μιλάει με ανθρώπους της εφημερίδας δεν υπάρχει στον Ολυμπιακό, οπότε όσα γράφουν προέρχονται από «πηγές» εκτός της ομάδας, ή από τη νοσηρή τους φαντασία».

Η απάντηση της εφημερίδας «Φως»

Για μια ακόμα φορά η εφημερίδα «ΦΩΣ» βάλλεται από ψεύδη και ανακρίβειες, οι οποίες έχουν στόχο την ανεξάρτητη παρουσία της στο χώρο της ενημέρωσης. Επειδή πάγια θέση μας είναι να απαντούμε μόνο σε επίσημες ανακοινώσεις και όχι στα κάθε λογής σχόλια στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αισθανόμαστε την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε τη νέα επίθεση για χάρη των αναγνωστών μας που αποτελούν για μας την μοναδική πηγή εσόδων.
Ο δημοσιογράφος Γιώργος Χαλάς δεν απομακρύνθηκε ουδέποτε από την εφημερίδα, αντίθετα ο ίδιος ανακοίνωσε σήμερα σε ανάρτησή του στο facebook την αποχώρησή του, για δεύτερη φορά. Η πρώτη ήταν μέσω της εφημερίδας, όπου έγραψε αποχαιρετιστήριο άρθρο στις 17 Ιανουαρίου 2018. Η νέα διοίκηση αποδεδειγμένα, βάσει της αλληλογραφίας μαζί του, προσπάθησε να τον κρατήσει στο δυναμικό της εφημερίδας όλο αυτό το διάστημα, ανεχόμενη την αντισυμβατική συμπεριφορά του. Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος αρνείται να προσέλθει στο χώρο εργασίας, δεν απαντά στα τηλέφωνα μέρες και ώρες εργασίας, καθιστώντας ανέφικτη την επικοινωνία του με την διεύθυνση της εφημερίδας. Επιπλέον συκοφαντεί συστηματικά την εφημερίδα ακόμα και μέσα από τη στήλη του για να προωθήσει προσωπικά συμφέροντα. Ο Γιώργος Χαλάς έχει κατοχυρώσει τον τίτλο fostonspor.gr στο όνομά του και παρανόμως τον παρακρατεί παρά το νόμιμο αίτημά μας να επιστραφεί στην επιχείρηση στο πλαίσιο εκβιαστικής τακτικής του. Από τη στήλη του «ευθέως» έχει επιτεθεί κατ’ επανάληψη εναντίον της εφημερίδας αλλά και εναντίον τρίτων. Σχετικά με τον ισχυρισμό του Γιώργου Χαλά ότι από το φύλλο της 30ης Δεκεμβρίου 2017 είχε αφαιρεθεί θέμα που αφορούσε τον Βαγγέλη Μαρινάκη, σημειώνουμε ότι την προηγούμενη μέρα (29/12) είχε δημοσιευτεί πανομοιότυπο κείμενο με εκείνο που ζήτησε να δημοσιευτεί την επομένη. (Τα δύο κείμενα δημοσιεύονται στο κάτω μέρος της σελίδας).
Η κατάργηση της στήλης «Ευθέως» ουδεμία σχέση έχει με όσα ισχυρίζεται ο εν λόγω συντάκτης. Η τακτική του Γιώργου Χαλά αποσκοπεί στη δημιουργία έντασης και ρήξης της εφημερίδας «ΦΩΣ» με την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Το «ΦΩΣ» ουδέποτε έχει καταφερθεί εναντίον της ΠΑΕ Ολυμπιακός με τον τρόπο που υπαινίσσεται ο Γ. Χαλάς, αντιθέτως έχει προβάλει τόσο τις επιτυχίες του προέδρου των ερυθρολεύκων καθώς και το φιλανθρωπικό του έργο. Η κριτική, ωστόσο, είναι αναφαίρετο δικαίωμα της εφημερίδας, τουλάχιστον αυτό πιστεύουμε εμείς στο «ΦΩΣ».
Η εφημερίδα μας στο όνομα της ελευθεροτυπίας ανέχθηκε συκοφαντικά σχόλια του Γ. Χαλά εναντίον της χωρίς ουδέποτε να τον λογοκρίνει, δημοσιεύοντας αυτούσια τα κείμενα του, όπως εύκολα αποδεικνύεται. Οφείλει όμως να προστατέψει την ακεραιότητά της και να θωρακιστεί από ενδεχόμενες ποινικές διώξεις που θα προέκυπταν από σχόλια και ευθείες βολές του εν λόγω συντάκτη εναντίον τρίτων. Το «ΦΩΣ» ουδέποτε έχει λογοκρίνει ούτε θα λογοκρίνει τους συντάκτες του εφόσον και οι ίδιοι κινούνται στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Η ακατάσχετη λασπολογία, ωστόσο, δεν σταματά στο ζήτημα του Γιώργου Χαλά, αλλά συνεχίζεται στον άξονα της ανύπαρκτης σχέσης μας με χορηγό, υπαινισσόμενη εκ νέου τον ΟΠΑΠ. Από ειρωνεία της τύχης η ανακοίνωση αυτή έρχεται την ίδια μέρα με τη δημοσίευση καταγγελίας κατά του ΟΠΑΠ, τόσο στην εφημερίδα όσο και στο fosonline.gr. Εφεξής για οποιαδήποτε δυσφήμιση εις βάρος μας δηλώνουμε ότι θα κινηθούμε με κάθε νόμιμο μέσο. Αν κάποιος παρόλα αυτά μπορεί να αποδείξει άνομες συναλλαγές κάτω από το τραπέζι τον καλούμε δημόσια να το πράξει.
Όσο για τους ανθρώπους της εφημερίδας που χειρίζονται το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού εκφράζουμε την αμέριστη εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπό τους.
ΤΟ «ΦΩΣ»