ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Oι οργισμένοι βαρόνοι και τα γιουσουφάκια τους...

Θα σας πηδήξουμε...

Βγήκε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης στη Βουλή, και απαντώντας σε ερώτηση του ΑΝ.ΕΛ Δ. Καμμένου μας πληροφόρησε ότι τα κανάλια που σκίζονται εσχάτως για τους φτωχούς, χρωστάνε στο Δημόσιο 14 (ολογράφως δέκα τέσσερα) εκατομμύρια, μόνο από πρόστιμα. Μόνο από πρόστιμα, είπαμε. Χώρια τις τζάμπα άδειες, χώρια το ποσοστό επί του τζίρου που δεν δίνουν επί αιώνες, χώρα τα φέσια στις τράπεζες, χώρια το νταραβέρι Digea. Τα μαλλιά της κεφαλής τους, εν ολίγοις. Που πάει να πει ότι η συμβολή τους στο σημερινό δημοσιονομικό αδιέξοδο, που θα έλεγε κι ο κύριος Σταύρος, δεν είναι και ασήμαντη.
Τα είπε ο Τρύφωνας, έχωσε και μερικά ότι αυτό το σκανδαλώδες καθεστώς θα τελειώσει, το ευχαριστηθήκαμε όλοι. Μόνο που όταν η σεμνή κοινοβουλευτική τελετή έλαβε τέλος, το καθεστώς παρέμενε αναλλοίωτο - η κυβέρνηση από κάτω, τα κανάλια από πάνω. Μην την είδατε, μην την..
απαντήσατε την είδηση. Αν χρωστούσε κανένας υπουργός, ή ακόμα καλύτερα κανένας ξάδελφος του Τσίπρα, θα έτριζαν τα παράθυρα μέχρι το τελευταίο ελληνικό σπίτι. Αλλά ποιος ασχολείται με τα χρέη των βαρόνων; Αφού να σκεφτείτε ούτε οι βαρόνοι δεν ασχολούνται. Το αναθέτουν στους δικηγόρους τους.
Εν ολίγοις, εμείς λέμε, λέμε, λέμε. Και η κυβέρνηση λέει, λέει, λέει. Και προσπαθεί, προσπαθεί, προσπαθεί. Το αποτέλεσμα; Πρώτον, το νέο καθεστώς, που θα βάλει τέλος στο σημερινό καθεστώς, έχει κολλήσει στο ΕΣΡ, που έχει κολλήσει στη διάσκεψη των προέδρων, που έχει κολλήσει στη Ν.Δ. και στα άλλα γιουσουφάκια των βαρόνων - Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, Λεβέντη. Και δεύτερον, ακόμα χειρότερο, το τηλεοπτικό μπούλιγκ του ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταλλαχθεί από σκάνδαλο σε οιονεί πραξικόπημα. Διακαναλικό, απροσχημάτιστο, αλήτικο: Θέλετε να μας πηδήξετε; Θα σας πηδήξουμε εμείς.
Η έκφραση είναι χυδαία, αλλά έτσι ακριβώς ειπώθηκε από οργισμένο βαρόνο. Έτσι σκέφτονται, έτσι μιλούν, κι έτσι ενεργούν. Αν είσαι και Παππάς, από νταβατζή θα πας. Διαστρέφουν, διασύρουν, προβοκάρουν, εξοντώνουν, ανατρέπουν. Τσαλαπάτησαν ακόμα και τους «δικούς τους», όταν χάλασαν τα προξενιά. Τον πατέρα Μητσοτάκη (δεν δίνω 300 εκατομμύρια να τον ρίξω;), τον Γιωργάκη, που δεχόταν τον Ψυχάρη από την πίσω πόρτα, τον Καραμανλή του Μπαϊρακτάρη. Στον Τσίπρα και στον Παππά θα κωλώσουν; Θα τους πάνε... πηδώντας, συγγνώμη, τραγουδώντας. Ακόμα και τη Διεθνή.

Συμπέρασμα: Παιδιά τελειώνετε. Πριν σας τελειώσουν...


Θανάσης Καρτερός (Αυγή)