ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Εσπευσαν να πουλήσουν εκδούλευση στους καναλάρχες...

- Α. Τσίπρας: Λαϊκή επιταγή να βάλουμε τέλος στη διαπλοκή
- Ψηφίστηκε η τροπολογία για 4 τηλεοπτικές άδειες 

"Έρχεστε όλοι εσείς που συγκροτήσατε το πλέγμα της διαπλοκής, που κάνατε πλάτες στους φοροφυγάδες και καλύπτατε για 27 χρόνια τη μη αδειοδοσία των Μέσων Ενημέρωσης, έρχεστε και ζητάτε να γίνει το ίδιο ξεχνώντας ότι έχει ψηφίσει 3 φορές ο ελληνικός λαός για να αλλάξει αυτό. Είναι λαϊκή επιταγή να βάλουμε τέλος στη διαπλοκή και τη διαφθορά". Aυτό τόνισε  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για την αδειοδότηση των καναλιών.
"Συγκρουστείτε με το κατεστημένο, καθαρίστε τη χώρα από τις πραγματικές αιτίες της ανομίας. Η εντολή για σύγκρουση με τα συμφέροντα επαναλήφθηκε όχι μία αλλά τρεις φορές", τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός προσθέτοντας: "Εκαναν λάθος όσοι έσπευσαν να πουλήσουν..
εκδούλευση στους καναλάρχες λέγοντας ότι θα μας σταματήσουν".
Ο Α. Τσίπρας είπε ότι στήθηκε ένα σύστημα διαπλοκής, στο οποίο μέσα ενημέρωσης που έχουν μόνο ζημιές, δανειοδοτούνται από τράπεζες με στόχο να στηρίζουν πολιτικά χρεοκοπημένες κυβέρνησεις και κόμματα, με αντάλλαγμα κυβερνητικές διευκολύνσεις σε παράλληλες επιχειρηματικές δράσεις των ιδιοκτητών ΜΜΕ.
Τόνισε για άλλη μια φορά ότι "Μέσα Ενημέρωσης που έχουν μόνο ζημιές συντηρούνται από τράπεζες με στόχο να στηρίζουν πολιτικά και χρεοκοπημένα κόμματα με αντάλλαγμα παράλληλες επιχειρηματικές δράσεις των ιδιοκτητών".
"Ξεκινάμε τον διαγωνισμό για τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας", επανέλαβε ο Αλ. Τσίπρας, σημειώνοντας: «Αν πηγαίναμε σε διαγωνισμό με απεριόριστο αριθμό αδειών, όλες οι προσπάθειες θα έβγαιναν άγονες». Πρόσθεσε ότι «με βάση τα Ευρωπαϊκα δεδομένα οι τέσσερις άδειες που προτείνει η κυβέρνηση είναι πολλές».

 Με 154 «Ναι»
Tελικά η τροπολογία για τις τηλεοπτικές αδειες ψηφίστηκε με 154 ΝΑΙ, 102 ΟΧΙ και 14 παρών σε σύνολο 270 βουλευτών τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Ολομέλεια της Βουλής και μετά από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
 Σύμφωνα με την νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, ο αριθμός ορίζεται σε τέσσερις άδειες με δεκαετή διάρκεια.
Από την ψηφοφορία απουσίασαν ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ο Ευαγ. Μεϊμαράκης και ο Ν. Κακλαμάνης. Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος. Κατά ψήφισαν οι βουλευτές της Ν.Δ., Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ΠΟΤΑΜΙ και Ένωσης Κεντρώων. "Παρών" από τους βουλευτές του ΚΚΕ, Χ.Α. και τον ανεξάρτητο βουλευτή Στάθη Παναγούλη.