ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Πέθανε ο Αγγελος Μαστοράκης

Ο Αγγελος Μαστοράκης, ο άνθρωπος που ταυτίστηκε με την ιστορία του ελληνικού κόμικ, «έφυγε» σήμερα, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Η πολιτική κηδεία του θα γίνει μεθαύριο Παρασκευή στις 3 μ.μ. στο νεκροταφείο του Σχιστού, και αντί στεφάνων, όσοι και όσες το επιθυμούν, παρακαλούνται να διαθέσουν τα χρήματα σε δομές ή έμπρακτες δράσεις αλληλεγγύης.
Ο Άγγελος Μαστοράκης υπήρξε υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού «9» της «Ελευθεροτυπίας», ενώ παλιότερα είχε εκδώσει το περιοδικό Nova (1978 και 1993-1994, σε δύο διακριτές περιόδους). Ηταν ιδρυτικό μέλος.. Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας. Έχει υπηρετήσει πρόεδρος του Δ.Σ. της για τέσσερις θητείες και αντιπρόεδρος δύο ακόμα.
Το «9» κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2000 και διέκοψε την κυκλοφορία του Ιούνιο του 2010. Σε κάθε τεύχος του περιοδικού (με λίγες εξαιρέσεις) συμπεριλαμβανόταν ένα διήγημα επιστημονικής φαντασίας από τη μοντέρνα διεθνή και ελληνική σκηνή. Έτσι το αναγνωστικό κοινό εξοικειώθηκε με συγγραφείς και τάσεις της σύγχρονης επιστημονικής φαντασίας, ενώ πολλοί νέοι Ελληνες συγγραφείς είχαν πρώτη φορά τη δυνατότητα να αναδείξουν τη δουλειά τους σε ένα μέσο ευρείας κυκλοφορίας.
Συνολικά ο Μαστοράκης έκανε αποδεκτά και δημοσίευσε 123 διηγήματα 38 Ελλήνων συγγραφέων. Το περιοδικό δημοσίευε επίσης συχνά κόμικς επιστημονικής φαντασίας, κυρίως γνωστών ξένων δημιουργών αλλά και πολλών Ελλήνων, μικρότερης συνήθως έκτασης.
- από το enetpress.gr