ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Πάλι απόντες οι καναλάρχες από τη συζήτηση για τις άδειες

Για μια ακόμη φορά οι καναλάρχες φαίνεται πως αποφάσισαν να απέχουν από τον όποιον διάλογο με την κυβέρνηση και τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για τα ΜΜΕ, Νίκο Παππά όσον αφορά το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του σάιτ koutipandoras, οι καναλάρχες και συγκεκριμένα η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) θα απέχει και από τον δεύτερο γύρο επαφών του Νίκου Παππά με τους εμπλεκόμενους φορείς.
H ΕΙΤΗΣΕΕ αρνήθηκε να συναντηθεί με τον υπουργό Επικρατείας κατά τον πρώτο γύρο επαφών καθώς οι επικεφαλής της βρίσκονταν εκτός Αθηνών.
Μάλιστα, δεν είχαν δεχθεί ούτε καν την πρόταση από πλευράς κυβέρνησης να πραγματοποιηθεί μια πρώτη, προκαταρκτική συνάντηση, με τα μέλη της διοίκησης που βρίσκονται στην Αθήνα.
Το οξύμωρο με την ΕΙΤΗΣΕΕ είναι πως τον Ιούλιο του 2015, εκπρόσωποί της δήλωναν.. «θιγμένοι» από το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για την προκήρυξη διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς όπως είπαν, έλειπε ο «ουσιαστικός διάλογος».
Ο Νίκος Παππάς, πάντως, αύριο Τρίτη 9 Φεβρουαρίου θα συναντηθεί με τις διοικήσεις της DIGEA, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος και Ακροάματος (ΠΟΘΑ), της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Οπτικοακουστικού Τομέα (ΕΤΕΚΤ-ΟΤ), του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και του Σωματείου Ελλήνων Τραγουδιστών (ΣΕΤ).


** Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη μελετη του Πανεπιστημιου Φλωρεντιας τεχνικα δεν χωρανε στην Ελλαδα πανω απο 4 καναλια. Το ευρωπαϊκό Ινστιτούτο, μετά από αίτηµα συνδροµής από τον αρµόδιο υπουργείο Επικρατείας Νίκο Παππά, αποφάνθηκε -µετά από εξειδικευµένη τεχνική έρευνα- πως στη χώρα µας µπορούν να εκπέµπουν µε άδεια εθνικής εµβέλειας ως τέσσερα υψηλής ευκρίνειας (HD) ιδιωτικά κανάλια!