ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Ζητούν έκτακτη σύγκληση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή της Μαρίας Αντωνιάδου, του Μάκη Διόγου και του Χρήστου Μαζανίτη που απευθύνεται προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και με την οποία ζητούν άμεση σύγκληση του ΔΣ της Ενωσης. Αναλυτικά οι τρεις στην επιστολή του αναφέρουν:
"Αγαπητοί συνάδελφοι,
Μετά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών ζητούμε την ΑΜΕΣΗ σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου, σήμερα, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων συναδέλφων στο Μεικτό από τα..
τηλεοπτικά Μέσα.
Με τιμή 
Μαρία Αντωνιάδου, Μάκης Διόγος, Χρήστος Μαζανίτης"

Nωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε ανακοινώσειτην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο διαγωνισμό για την αναδιαμόρφωση του τηλεοπτικού πεδίου με την αδειοδότηση συνολικά 4 καναλιών.
Σε μία ιδιαίτερα οξεία τοποθέτηση ο Τσίπρας είπε ότι η κυβερνητική υπομονή απέναντι στην αντιπολίτευση για τη συναινετική συγκρότηση του ΕΣΡ εξαντλήθηκε και από τη στιγμή που δεν επιτεύχθηκε η επιβεβλημένη από τα σύναγμα συναίνεση, η κυβέρνηση θα προχωρήσει μόνη ης. Κατηγόρησε δε την αντιπολίτευση για θεσμική εκτροπή, λόγω της άρνησής της να παράσχει συναίνεση και της επέρριψε ότι έχει στόχο να βραχυκυκλώσει το ξεκαθάρισμα του τηλεοπτικού πεδίου. Μάλιστα υποστήριξε ότι με τον τρόπο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεπληρώνει γραμμάτια προς τη διαπλοκή. 
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι αύριο Πέμπτη η κυβέρνηση θα καταθέσει τροπολογία στη Βουλή ώστε οι άδειες να είναι 4 – η πρόταση της ΝΔ για απεριόριστες άδειες δεν αντέχει σε κριτική, είπε χαρακτηριστικά -  και τον διαγωνισμό να τον κάνει η εκλεγμένη από το λαό κυβέρνηση, κατόπιν εντολής της Βουλής. Όπως είπε ο κ. Τίπρας «η διαπλοκή βιώνει τις τελευταίες μέρες της παντοκρατορίας της και επιτίθεται σκληρά. Οι μέρες είναι δύσκολες γιατί όταν γεννιέται το καινούργιο υπάρχουν ωδίνες».