ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Γιάννης Κορωναίος: Η ΝΔ δεν θέλει να κάνουμε ρεπορτάζ;

Τι λέει ο διευθυντής του περιοδικού Επίκαιρα για το δημοσίευμα με Στ. Παπασταύρου - Μαρέβα Μητσοτάκη

«Υποχρέωση του Τύπου είναι να αποδεικνύεται αυστηρός προς όλους. Δίκαιος, έντιμος αλλά και αυστηρός. Σε άλλες περιπτώσεις, στις οποίες μάλιστα δεν υπήρχαν τέτοια αποδεικτικά στοιχεία, δεν είχαμε καμία ενόχληση (…) Είναι σαν να μας λέει η ΝΔ ‘μην κάνετε ρεπορτάζ, μην αποδεικνύεται αυτά που λέτε’». Αυτό δήλωσε ο διευθυντής του περιοδικού «Επίκαιρα», Γιάννης Κορωναίος, μιλώντας στο «Κόκκινο 105,5» και τον Διονύση Ελευθεράτο απαντώντας στις απειλές (περί προσφυγής στη Δικαιοσύνη) που εκτόξευσε εναντίον του περιοδικού η ΝΔ, για δημοσίευμα σχετικό με τον Σταύρο Παπασταύρου και τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.
To περιοδικό «Επίκαιρα» αποκάλυψε, βασισμένο σε ΦΕΚ και δημόσια έγγραφα, ότι ο συμπεριλαμβανόμενος στη λίστα Λαγκάρντ κ. Παπασταύρου, σε βάρος του οποίου επεβλήθη ήδη πρόστιμο ύψους 3,3 εκατ. ευρώ, δεν ήταν μόνο στενός συνεργάτης του Α. Σαμαρά. Ήταν επισης συνέταιρος και συνεργάτης της συζύγου του νυν προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, της..
κυρίας Μαρέβα Γκραμπόβσκι-Μητσοτάκη, στην εταιρεία που συμβούλων διαχείρισης κεφαλαίων (MG Capital Advisors ΑΕ), που η ίδια ίδρυσε και διοικούσε.
Μπορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να ενοχλήθηκε, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί χαρακτηρισμούς όπως «αθλιότητες» και »συκοφαντίες»», είπε ο Κορωναίος τονίζοντας: «Η ΝΔ έκανε «λανθασμένη προσέγγιση και μάλιστα σε ένα πεδίο, στο οποίο έχει δείξει διαφορετική στάση σε άλλες περιπτώσεις».
Σύμφωνα με τον διευθυντή του περιοδικού «Επίκαιρα», όχι μόνο η κοινωνία, αλλά και το πολιτικό σύστημα θα έπρεπε να απαιτεί «αδέσμευτο και ακηδεμόνευτο Τύπο».