ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Ανησυχία για δόλια πτώχευση τηλεοπτικών εταιρειών

Ν. Παππάς: "Με fast track" προχωράει το θέμα των καναλιών

Με τους εμπλεκόμενους φορείς, εν όψει της προκήρυξης του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, συναντήθηκε ο Νίκος Παππάς.
Συγκεκριμένα ο υπουργός Επικρατείας συζήτησε με τις διοικήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος και Ακροάματος (ΠΟΘΑ), της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Οπτικοακουστικού Τομέα (ΕΤΕΚΤ-ΟΤ), του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και της Ενωσης Τραγουδιστών Ελλάδος (ΕΤΕ) και το ενδεχόμενο αξιοποίησης πόρων που σήμερα είναι χαρακτηρισμένοι ως φορολογικοί αλλά δεν εισπράττονται προκειμένου να χρηματοδοτήσουν την ελληνική παραγωγή. Ο Νίκος Παππάς τοποθετήθηκε θετικά στη συγκεκριμένη προοπτική και τόνισε ότι θα εξεταστούν τρόποι υλοποίησής της.
Οι εκπρόσωποι των φορέων επεσήμαναν την ανάγκη να ρυθμιστούν θέματα Συλλογικών Συμβάσεων, ασφαλιστικά, συγγενικών και πνευματικών δικαιωμάτων. Επίσης δεν παρέλειψαν να δηλώσουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο δόλιας πτώχευσης τηλεοπτικών εταιρειών, οι οποίες θα..
αφήσουν πίσω τους τεράστιες οφειλές ενώ επεσήμαναν ότι χρειάζονται πρωτοβουλίες ώστε να διασφαλιστούν οι αμοιβές όλων όσοι εργάζονται στις παραγωγές, αφού σήμερα η εξόφληση και οι πληρωμές γίνονται με τεράστιες καθυστερήσεις. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, οι ηθοποιοί που συμμετέχουν σε τηλεοπτικά σίριαλ αμείβονται στην καλύτερη περίπτωση με εξάμηνη καθυστέρηση από την προβολή του κάθε επεισοδίου, που μπορεί να αντιστοιχεί ακόμη και σε καθυστέρηση ενός και ενάμιση χρόνου από τα γυρίσματα.
Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς τους διαβεβαίωσε ότι έχουν περιληφθεί στη νομοθεσία που ψηφίστηκε όλες οι ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να εξασφαλιστεί η αποτροπή τέτοιων φαινομένων.
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος της ΠΟΘΑ κ. Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, ο Β' Αντιπρόεδρος της ΠΟΘΑ Δ. Φραγκιόγλου, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΘΑ  Κ. Κεχαγιόγλου, ο Πρόεδρος της ΕΤΕΚΤ-ΟΤ  Γιάννης Σιοροβίγκας, η Α' Γενική Γραμματέας της ΕΤΕΚΤ-ΟΤ  Μάχη Αρβανίτη, η Β' Αντιπρόεδρος του ΣΕΗ Ηρώ Μανέ και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΤΕ Κώστας Σκόνδρας.

ΥΓ Ο Νίκος Παππάς επιβεβαίωσε την επίσπευση των διαδικασιών για την ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου. Μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου και απαντωντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το πώς θα προχωρήσει το θέμα των καναλιών ο υπουργός τόνισε με νόημα: "με fast track".
Ο υπουργός συναντήθηκε χθες και με τη διοίκηση της DIGEA ενημερώνοντας την σχετικά με τη μελέτη της Σχολής της Φλωρεντίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου για τον αριθμό των αδειών. Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος της DIGEA Στρατής Λιαρέλης , ο Αντιπρόεδρος Κ. Κυμπουρόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής του φορέα Γ. Γαμπρίτσος.