ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Ιστορίες Ολοκαύτωματος

Οι “Ιστορίες” καταγράφουν δύο συγκλονιστικά θέματα την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου στις 23.15 με τους Αλέξη Παπαχελά, Σία Κοσιώνη και Παύλο Τσίμα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ:
Ολοκαύτωμα, 71 χρόνια μετά: Οι επιζώντες και οι διώκτες των δημίων τους71 χρόνια μετά το Ολοκαύτωμα η Σία Κοσιώνη συναντά δύο Έλληνες επιζώντες της ναζιστικής θηριωδίας.
Ο Ρόμπι Βαρσάνο και ο Ισαάκ Μιζάν αποτελούν τη ζωντανή ιστορία του Άουσβιτς και των στρατοπέδων συγκέντρωσης.
Συναντά επίσης τον Σερζ και την Μπεάτε Κλάρσφελντ, τους διάσημους κυνηγούς των Ναζί. Μια χριστιανή και ένας Eβραίος, που έζησαν έναν παράφορο έρωτα και αφιέρωσαν τη ζωή τους στο κυνήγι των βασανιστών των στρατοπέδων.. οι οποίοι είχαν διαφύγει μετά το τέλος του πολέμου.
Οι τζιχαντιστές στα Βαλκάνια: Μια έρευνα-ντοκουμέντο.
Ο Αλέξης Παπαχελάς ταξίδεψε στο Κόσσοβο κι αποκαλύπτει πώς η χώρα έχει μετατραπεί σε έναν από τους βασικούς πυρήνες των τζιχαντιστών στα Βαλκάνια.
Καταγράφει όλη τη σκοτεινή διαδρομή της στρατολόγησης και διείσδυσης του ISIS μέσα από τη θρησκεία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μιλά με έναν μαχητή του ISIS που επέστρεψε από την εμπόλεμη ζώνη και παρουσιάζει τη  δραματική ιστορία ενός παιδιού, μόλις 8 χρονών, που ο πατέρας του είχε κρατήσει επί 3 μήνες στη Συρία.
- από δελτίο Τύπου