ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Η γλώσσα των αριθμών στη νέα εποχή της ενημέρωσης

 Hμερίδα για την δημοσιογραφία δεδομένων στην ΕΡΤ

H ΕΡΤ, τo Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας, η SciFy συνδιοργανώνουν ημερίδα για τη Δημοσιογραφία Δεδομένων στην Ελλάδα, την Παρασκευή 23, 10.30 το πρωί στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ (Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή).
Σε αυτήν θα εξεταστούν οι νέες δυνατότητες που δίνονται στους δημοσιογράφους να κάνουν έρευνα, να αντλήσουν θεματολογία και να προασπίσουν με καλύτερο τρόπο το κοινωνικό συμφέρον. Στον ψηφιακό κόσμο, όπου τα πάντα μπορούν να περιγραφούν με αριθμούς, η δημοσιογραφία δεδομένων συνθέτει τον κώδικα επικοινωνίας αλλά και τη μέθοδο ανεύρεσης και σύνθεσης των δημοσιογραφικών αφηγημάτων που έχουν ως κεντρική πηγή τα στατιστικά / υπολογιστικά δεδομένα.
Η ημερίδα θα χωριστεί σε δύο ενότητες. Στην πρώτη, άνθρωποι της δημοσιογραφίας θα..
παρουσιάσουν το πλαίσιο της δημοσιογραφίας δεδομένων, πώς αυτή γίνεται αντιληπτή από επαγγελματίες του χώρου, αλλά και χαρακτηριστικά παραδείγματα εφαρμογής της.
Στο δεύτερο θα μιλήσουν προγραμματιστές, άνθρωποι που έχουν κληθεί να δημιουργήσουν εφαρμογές για να παρουσιάσουν δεδομένα με τρόπο που να είναι φιλικός στο ευρύ κοινό.
H ημερίδα απευθύνεται σε δημοσιογράφους, εκδότες, συντάκτες και επαγγελματίες του χώρου ενώ προσκεκλημένοι θα είναι όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στον τομέα των ΜΜΕ.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΔΩ