ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Με ποιους είναι η ΕΣΗΕΑ;

Την Τετάρτη (21/10) στη Βουλή κατά την ακρόαση των σχετικών φορέων επί του νομοσχεδίου για την αδειοδότηση των καναλιών και την αντιμετώπιση του μονοπωλίου της Digea, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκπροσώπησε ο συνταξιούχος Δημήτρης Τσαλαπάτης: «Αυτά που λέω δεν είναι προσωπικές απόψεις, είναι η ομόφωνη θέση και των 11 μελών του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, για να είναι, απολύτως, ξεκάθαρο», δήλωσε προς αποφυγήν παρεξηγήσεων. Σας θυμίζουμε ότι το παρόν Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ εδώ και τέσσερις μήνες δεν έχει καταφέρει να εκλέξει προεδρείο και στο οποίο Δ.Σ εκπροσωπούνται παρατάξεις της Ν.Δ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ,  της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ανεξάρτητης Αριστεράς και του ΚΚΕ.
Και τι ακριβώς παρουσίασε αυτός ο συνδικαλιστής ως ομόφωνες θέσεις του μεγαλύτερου δημοσιογραφικού σωματείου της χώρας; Πρώτα απ' όλα, ο κ. Τσαλαπάτης, υπερασπίστηκε το... απαράγραπτο δικαίωμα των δημοσιογράφων του δημόσιου Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) και της κρατικής Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, να συνεχίσουν να έχουν κι άλλες δημοσιογραφικές δουλειές στον ιδιωτικό τομέα ή όπου αλλού στο δημόσιο, αρνούμενος την αποκλειστική απασχόλησή τους, την οποία προβλέπει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης: «Η αποκλειστικότητα της απασχόλησης», είπε, «είναι ένα θέμα το οποίο κρύβει πολλά και πολύ περισσότερο για να επιχειρηματολογήσω με συγκεκριμένα στοιχεία, του κυρίου Κρέτσου, το έχουμε θέσει παλαιότερα αυτό, ίσως μπορεί να το δει πάλι, όταν υπάρχει μια εξαίρεση σε αυτό το άρθρο που λέει  ότι ο δημοσιογράφος που εργάζεται στο ΑΠΕ όπως και στην ΕΡΤ, δεν μπορεί να έχει αποκλειστική απασχόληση ή αν έχει μπορεί να του δώσει άδεια ο επικεφαλής τους, σύμφωνα με το άρθρο 31 του νόμου 3528/2007 που είναι ο Κώδικας ο Δημοσιοϋπαλληλικός. Αυτό αφορά τακτικούς δημοσίους υπαλλήλους». Ο,τι καταλάβατε.

- διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου του Δημήτρη Τρίμη στην Efsyn ΕΔΩ