ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Λουκέτο στην ιστοσελίδα «gamato»

Συνελήφθη ο διαχειριστής

«Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κλείνει τα μικρά σάιτ όπου βλέπουμε όλοι μας σχεδόν (μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλου μας) καμιά ταινιούλα το βράδυ. Οι μικρές 'παράνομες' ανάσες μας σταματούν. Γύρω μας όλα λυμένα, φοροδιαφυγή, λίστες Λαγκάρντ, μίζες, πόθεν εσχες, εκατομμύρια - τα πάντα στην εντέλεια. Τι κόβουμε λοιπόν; Την ψυχαγωγία του έλληνα μέσα στην κρίση, την δίωρη απόδραση μας. Το γράφω ανοιχτά, καθαρά και ξάστερα - καθώς άλλο ένα αγαπημένο σάιτ μόλις έκλεισε. Συγγνώμη αλλά αυτό με ξεπερνάει. Τελείως όμως».
Τα παραπάνω έγραφε η Ελενα Ακρίτα στο Facebook και σήμερα έγινε γνωστό πως συνελήφθη ο διαχειριστής της δημοφιλούς ιστοσελίδας ταινιών «gamato». Στη σύλληψη προχώρησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε νησί των Δωδεκανήσων, με τις κατηγορίες της παράβασης της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας κατ'  εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου, και..
όπως γράφει η Αυγή, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ενός 28χρονου, για τα ίδια αδικήματα.
Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία, ενώ η επισκεψιμότητά του συγκεκριμένου ιστότοπου υπολογίζεται ότι είχε φτάσει περίπου σε 930.000 προβολές, ανά ημέρα.
Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, οι διαχειριστές της ιστοσελίδας αποκόμιζαν σημαντικά οικονομικά οφέλη, ενώ, για το χρονικό διάστημα λειτουργίας της, η συνολική ζημία των δικαιούχων ανέρχεται στα 465.000.000 ευρώ. Η ζημιά του Δημοσίου από διαφυγόντα έσοδα από Φόρο Προστιθέμενης Αξίας και φόρο εισοδήματος υπολογίζεται περίπου σε 230.000.000 ευρώ.
Το κλείσιμο επιβεβαίωσε μέσω facebook το gamato, με ανακοίνωση των διαχειριστών στην οποία αναφέρεται ότι η σελίδα κλείνει, χωρίς να είναι γνωστό αν και πότε θα ανοίξει ξανά.