ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Ο Στάθης και ο παλιός διευθυντής του στον Ριζοσπάστη

Πως ο Σταυρόπουλος εξόργισε το ΣΥΡΙΖΑ και τι απάντησε ο Θ. Καρτερός

Στον Στάθη (Σταυρόπουλο) για το ακραία αντικυβερνητικό άρθρο που δημοσίευσε στον "Ενικό" υπό τον τίτλο «(Αυτο)κριτική», απάντησε ο Θανάσης Καρτερός μέσα από την Αυγή.
Ο Στάθης στο άρθρο του ασκούσε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό Τσιπρα και στον κυβερνητικό  ΣΥΡΙΖΑ.
«Δύσκολα εμφανίζεται στην Ιστορία τέτοια οβιδιακή μεταμόρφωση, τέτοια μετάλλαξη ενός πολιτικού ηγέτη, όπως αυτή του κ. Τσίπρα. Και το ίδιο δύσκολα ένα αριστερό κόμμα, ή έστω το μέρος εκείνο του κομματικού σώματος που του απέμεινε, παρακολουθεί αυτή τη μετεξέλιξη προσπαθώντας να μιλήσει τη γλώσσα που μιλούσε πριν να αυτομολήσει στην πολιτική που αντιμαχόταν. Σπανίως, επίσης, στην Ιστορία αυτή η μεταμόρφωση συντελείται τόσο γρήγορα. Και τόσο ξετσίπωτα» γράφει.. χαρακτηριστικά ο Στάθης με αποτέλεσμα να υπάρξει οργή στον ΣΥΡΙΖΑ και αντίδραση μέσω της Αυγής και αρθρου του Θανάση Καρτερού υπό τον τίτλο «Μπράβο, ρε Στάθη».
«Το πήρα και κάπως προσωπικά το σημείωμα του Στάθη προχτές στον "Ενικό". Όχι για την κριτική, την πολεμική, την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ και της πολιτικής του. Τέτοια γράφτηκαν και θα γραφτούν ακόμα πολλά. Αλλά γιατί έχει πάρει μια σκούπα και μας πετάει όλους στα σκουπίδια. Όλους όσοι επιμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ...» γράφει ο Θ. Καρτερός και καταλήγει στο τέλος του άρθρου του:
(...) «Πίκρα, από κάθε άποψη. Γιατί νομίζαμε ότι ο ηθικός εξοστρακισμός έχει εξοστρακιστεί πια από την Αριστερά. Τουλάχιστον την Αριστερά που θέλει να βλέπει τον κόσμο και τον εαυτό της με ένα πιο σύγχρονο και κριτικό μάτι. Και μας ήρθε κατακέφαλα η νέα φουρνιά παπικών που έχουν τους αφορισμούς στο τσεπάκι. Και δεν έχουν πρόβλημα να κάψουν τους χτεσινούς συντρόφους τους. Χωρίς να καταλαβαίνουν σε ποια χλεύη παραδίνονται έτσι οι ίδιοι...» (...)
Ο Στάθης με ένα μικρό υστερόγραφο σε άλλο άρθρο του στον Ενικό απάντησε προσωπικά στον Θ. Καρτερό:
«Προς τον Θανάση Καρτερό, παλιό μου διευθυντή στον «Ριζοσπάστη» κι αγαπημένο σύντροφο: Θανάση, αυτά που έγραψες σε μένα, να πας να τα πεις σε μιαν ανάπηρη γυναίκα που της κόβεις τη σύνταξη με τα χεράκια σου.»