ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Στενάχωρες αλήθειες...

«Οι μεγάλες νίκες είναι απέναντι σε μεγάλες ομάδες και η ΑΕΚ σήμερα δεν ήταν μεγάλη ομάδα. Είναι μία ιστορική ομάδα. Μεγάλη ομάδα ήταν η ομάδα του Νικολαΐδη που την διοικούσαν παιδιά από καλές οικογένειες που είχαν ξοδέψει λεφτά. Η σημερινή ΑΕΚ δυστυχώς είναι μία μεγάλη απάτη. Πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Αυτοί που διοικούν σήμερα την ΑΕΚ πρέπει να ξοδέψουν χρήματα για να ξανά κάνουν την ΑΕΚ μεγάλη.
Δεν μπορείς να έχεις αφήσει μία ομάδα να πέσει στην Γ’ Εθνική και να έχεις φεσώσει όλο τον κόσμο και να το παίζεις όχι τζάμπα μάγκας μόνο, αλλά και τζάμπα ευεργέτης. Αυτές είναι οι αλήθειες και πρέπει κάποια στιγμή σε αυτόν τον τόπο να καταγραφούνε.»
Ολα τα παραπάνω τα είπε χθες ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, μετά το..
τέλος του παιχνιδιού του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ και τη νίκη των ερυθρολευκων με 4-0, για την τωρινή κατάσταση της "κιτρινόμαυρης" διοίκησης. Και δυστυχώς, για την ΑΕΚ και τον κόσμο της, έχει δίκιο...

Κι κάποιες άλλες στενάχωρες αλήθειες
Ανακοίνωση-απάντηση με πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς, στις δηλώσεις Μαρινάκη μετά το τέλος του χθεσινού ντέρμπι, έβγαλε το βράδυ της Κυριακής η ΠΑΕ ΑΕΚ. Η ανακοίνωση μιλάει για «υπόδικους», για «κλεμμένα πρωταθλήματα», για «πλαστή κυριαρχία», όπως και για «αλητεία» και αλαζονεία. Και για πολλά παραπάνω. 
Είναι η πρώτη αντίδραση της ΑΕΚ μετά την αγωνιστική τραγωδία στο «Γ. Καραϊσκάκης» και έχει σίγουρα το ενδιαφέρον της. Αλλά ενδιαφέρον έχουν και οι εξελίξεις στο εσωτερικό της, που πολύ πιθανό να είναι ραγδαίες τα αμέσως επόμενα 24ωρα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Για την ΑΕΚ προέχει η διαχείριση μίας ταπεινωτικής ήττας, που πλήγωσε βαρύτατα το γόητρο της ομάδας μας και πίκρανε τον κόσμο μας, που της έχει σταθεί όσο κανείς στα δύσκολα χρόνια που προηγήθηκαν. Το ζητούμενο για εμάς θα είναι πάντα η ΑΕΚ και τα δικά μας λάθη και όχι τα σχόλια του αρχιερέα της διαπλοκής του ελληνικού ποδοσφαίρου από τον οποίο έχει στερηθεί δικαστικά το δικαίωμα της διοικητικής ενασχόλησης με αυτό.
Άλλωστε καταλαβαίνουμε απόλυτα ότι δυσκολεύεται να χαρεί ακόμα και τις νίκες της ομάδας του, λόγω της δικαιολογημένης και καθολικής αμφισβήτησης της πλαστής κυριαρχίας του από την πλειοψηφία του φίλαθλου κόσμου.
Καταλαβαίνουμε ότι τον ενοχλεί η μη αποδοχή του και από μεγάλο μέρος των οπαδών του Ολυμπιακού, την ιστορία του οποίου έχει στιγματίσει ανεπανόρθωτα με τις παράνομες δραστηριότητές του, τη συνολική αισθητική του και την παντελή έλλειψη αθλητικής κουλτούρας, που τον χαρακτηρίζει ακόμα και στις νίκες ενός μεγάλου συλλόγου, που παλεύει να φέρει στα μέτρα του. Δεν πρόκειται να τους κερδίσει διασπείροντας με αποτυχημένες γκεμπελίστικες μεθόδους την αμφισβήτηση στους ανταγωνιστές του. Δείχνει αδύναμος, ακόμα κι όταν είναι νικητής. Γνωρίζει ότι η αλητεία και η αλαζονεία δεν θα τον πάνε μακριά.  
Καταλαβαίνουμε βέβαια ότι ποτέ δεν πρόκειται να εξηγήσει το γιατί τους δικούς μας τίτλους τους έχει αποδεχθεί και χειροκροτήσει ολόκληρη η φίλαθλη Ελλάδα, ενώ τα πρωταθλήματα του Ολυμπιακού, επί των ημερών του, αποτελούν αντικείμενο δικαστικής διερεύνησης.
Αυτό που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε, πάντως, είναι το πώς μπορεί να μιλάει για ομάδα-απάτη κάποιος που διώκεται ποινικά για πέντε κακουργήματα, μπροστά στα όποια η όποια δική μας... απάτη μοιάζει με απλό πταίσμα. Απάτη είναι να βγαίνεις πρωταθλητής με «αθέμιτα μέσα», όπως αναφέρει το κατηγορητήριο της ελληνικής δικαιοσύνης. Σε τελική ανάλυση δεν είμαστε εμείς εκείνοι που κάθε 1η και 15 του μηνός οφείλουμε να παρουσιαζόμαστε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής μας.
Σε κάθε περίπτωση ας συνεχίσει να «επενδύει» τα εκατομμύρια ευρώ της UEFA από τα κλεμμένα εγχώρια πρωταθλήματα και ας αφήσει τις συμβουλές για τον εαυτό του. Τζάμπα μάγκας είναι όποιος κάνει τον επενδυτή με χρήματα που έχει στερήσει από άλλους. Πολλά χρήματα και επί πολλά χρόνια.
Εμείς την ποδοσφαιρική τεχνογνωσία την είχαμε πολύ πριν από αυτόν. Ένα δικό μας πρωτάθλημα στην περίοδο της κυριαρχίας μας, που ήταν μικρός για να θυμάται, αξίζει όσα όλα τα δικά του κλεμμένα πρωταθλήματα.  Και αυτό θα τον πονάει για πάντα.
Όπως επίσης γνωρίζουμε ότι με ανακοινώσεις και δηλώσεις δεν φτιάχνονται οι μεγάλες ομάδες. Τις ευθύνες μας τις αναλαμβάνουμε. Η αυτοκριτική, η διόρθωση των λαθών μας, η επιμονή στη δύσκολη πορεία μας για την επανάκτηση της θέσης που δικαιωματικά κατέχει η ΑΕΚ διαχρονικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως και η σταθερή προσπάθεια για να επανέλθει η ισονομία στο πρωτάθλημα αποτελούν δική μας υπόθεση.
Συμβουλές από υπόδικους δεν χρειαζόμαστε. Ούτε πολύ περισσότερο από εκείνους που έχουν διασύρει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε ολόκληρη την Ευρώπη και έχουν διασυρθεί από κορυφαίες εφημερίδες για τις κακουργηματικές πράξεις τους. Όλα έχουν πλέον πάρει το δρόμο τους. Η ΑΕΚ σέβεται την ελληνική πολιτεία και περιμένει την Δικαιοσύνη να καθαρίσει τον Κόπρο του Αυγεία.
Εμείς απολογούμαστε στον κόσμο μας, που είναι απόλυτα λογικό να έχει υψηλές απαιτήσεις. Και φυσικά δεν δικαιολογούμε, αλλά απεναντίας καταδικάζουμε αλγεινές συμπεριφορές εναντίον των ποδοσφαιριστών μας από μία ισχνή μειοψηφία, που προφανώς έχει μείνει σε άλλες εποχές. Η ΑΕΚ διαθέτει διοίκηση και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να νομίζει ότι μπορεί να πάρει τις τύχες της ομάδας στα χέρια του.»