ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Άλλοι άνεργοι και άλλοι με δυο και τρεις δουλειές

Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων Κι εντελώς ξαφνικά ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς τροποποιεί το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες επιτρέποντας στους δημοσιογράφους του ΑΠΕ-ΜΠΕ και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας να εργάζονται και αλλού.
Δημοσιογράφοι, διπλοθεσίτες δηλαδή με τη μία θέση να είναι στο Δημόσιο. Σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία. Αδιανόητο.
Ξέρετε πόσος είναι ο μέσος όρος των μισθών στο ΑΠΕ; Στα 1600 ευρώ. Και πληρώνονται κανονικά, κάθε 1η και 15. Αλλά η κυβέρνηση, ποιος ξέρει γιατί, τους επιτρέπει τη διπλοθεσία.
Το σίγουρο είναι πως ο διευθυντής του ΑΠΕ Μιχάλης Ψύλλος διαφωνεί καθέτως με αυτή την απόφαση. Και πιστεύει πως ζημιωμένο θα βγει το Πρακτορείο από τη διπλοθεσία μια και οι.. συνάδελφοι θα προτιμούν να δώσουν πρώτα την είδηση στο ιδιωτικό μέσο που θα δουλεύουν παρά στο δημόσιο (για ευνόητους λόγους).
Ένα ακόμα περίεργο με την απόφαση του Νίκου Παππά είναι πως δεν επιτρέπει τη διπλοθεσία και για τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ. Γιατί, άραγε;

Δ. Κανελλόπουλος (Εφσυν)