ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΟΙ σχολάρχες δεν θα απορροφήσουν τον ΦΠΑ

Θα μετακυλιστεί όλο το ποσοστό στους γονείς, λέει ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολειων
Ασπίδα τους γονείς βάζει ο πρόεδρος των Ιδιοκτητών Ιδιωτικών σχολείων Μπ. Κυραϊλίδης προκειμένου να μην εφαρμοστεί ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. «Τα ιδιωτικά σχολεία δεν μπορούν να απορροφήσουν κανένα ποσοστό ΦΠΑ, θα μετακυλιστει όλο στους γονείς» δήλωσε χαρακτηριστικά το πρωί στο Mega, προσθέτοντας ότι «όταν πάει η κυβέρνηση να εφαρμόσει το μέτρο, θα το μπλοκάρουμε σε ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια».
Στην ερώτηση, προτροπή του δημοσιογράφου «κερδίστε λιγότερα» ο πρόεδρος των ιδιωτικών..  σχολείων απάντησε: «Το 80% του τζίρου των ιδιωτικών σχολείων αφορούν μισθοδοσία και ασφαλιστικές εισφορές, στο 20% που περισσεύει είναι τα έξοδα μεταφοράς μαθητών και λοιπά. Δεν βγαίνουν τα μαθηματικά αυτά…».
Κατανοητή η ανάγκη όσων θίγονται από το μέτρο να διαμαρτυρηθούν, αλλά σε λίγο θα ζητούν οικονομική ενίσχυση, οι επιχειρηματίες ιδιοκτήτες για να συντηρήσουν την ιδιωτική τους επιχείρηση  παροχής γνώσης, δια αντιτίμου.
Θίγεται όμως το κοινό αίσθημα και η κοινή λογική όταν επικαλείται τη συνεργασία του με την γ.γ. Δημοσίων Εσόδων κ. Σαββαϊδου και όχι τον «εχθρό» υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη αναφέροντας ότι συζητούσαν να εντάξουν μάθημα στα γυμνάσια και στα Λύκεια των ιδιωτικών σχολείων «φορολογικής και ασφαλιστικής συνείδησης» για να μάθουν τα παιδιά από μικρά την αξία της φορολογικής και ασφαλιστικής συνείδησης που πρέπει να έχουμε όλοι (εκτός από τους Ιδιοκτήτες των Ιδιωτικών σχολείων, φυσικά).
Να σημειωθεί ότι ενώ εισπράττουν συχνά υψηλά δίδακτρα επικαλούνται το μέσο όρο, ώστε να εμφανίζονται ότι εισπράττουν μόλις 4.500 ευρώ το χρόνο! Προτίθενται άραγε σε λίγο καιρό να ζητούν επιδότηση, επειδή μειώθηκε ο τζίρος τους με την αιτιολογία που συχνά επικαλούνται ότι η γνώση δεν είναι προϊόν;

Κατερίνα Μπρέγιαννη (Αυγή)