ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Στον εισαγγελέα η Σαββαΐδου

Πήρε προθεσμία ως τη Δευτέρα για να προετοιμάσει τις εξηγήσεις της

Σε κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου για το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικής απιστίας στην υπηρεσία κλήθηκε από την εισαγγελία η γγ Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαϊδου.
Η κλήση της Σαββαϊδου, της οποίας έχει ζητηθεί η παραίτηση, αφορά απόφασή της να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών. Η ελεγχόμενη από τους εισαγγελείς απόφαση φέρεται να «πάγωσε» επ' αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά από αυτήν ο επανέλεγχος φέρεται να βρίσκεται σε εκκρεμότητα.
Η υπόθεση απασχόλησε τους εισαγγελείς Διαφθοράς, Γ. Δραγάτση και Αγγελική Τριανταφύλλου, μετά από διαδικτυακό δημοσίευμα, τον περασμένο Αύγουστο, που αναφέρονταν σε εμπλοκή.. 
της Σαββαϊδου στο θέμα του προστίμου, το οποίο, ουσιαστικά, με την εντολή για επανέλεγχο δεν έχει καταστεί απαιτητό. Επίσης, στο δημοσίευμα αναφερόταν πως για τη συγκεκριμένη εταιρεία εκρεμμεί δικογραφία που αφορά κατηγορία τοκογλυφίας, καθώς φέρεται να δάνειζε άλλη εταιρεία με υπέρογκα επιτόκια.
Η υπόθεση του προστίμου είναι η δεύτερη που φέρνει την Σαββαϊδου ενώπιον της Δικαιοσύνης, καθώς εκρεμμεί σε βάρος της ποινική δίωξη για πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, που έχει να κάνει με το «δωράκι» στους καναλάρχες (έδωσε περιθώριο ενός έτους, αντί ενός μήνα, στα κανάλια  προκειμένου να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% επί της αξίας των διαφημίσεων).

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, η κ. Σαββαϊδου έδωσε στις 12 Ιανουαρίου, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, χρονικό περιθώριο ενός έτους σε τηλεοπτικά κανάλια, προκειμένου να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του επί της αξίας των διαφημίσεων. Η απόφαση της κατηγορουμένης, σύμφωνα με τη δικογραφία, είναι παράνομη, καθώς ο νόμος 3845/2010 προβλέπει ότι ο ειδικός φόρος εισπράττεται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και αποδίδεται στο Δημόσιο την εικοστή ημέρα κάθε μήνα για τα έσοδα του προηγούμενου μήνα.
Η Σαββαΐδου πήρε προθεσμία για τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, προκειμένου να ενημερωθεί για την δικογραφία και να προετοιμάσει τις εξηγήσεις της...