ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Για τα «παλιά τζάκια» των ΜΜΕ το ενδιαφέρον Βενιζέλου

«Με το νομοσχέδιο επανέρχεται η κανονικότητα, να καταργηθεί ένα καθεστώς 25 χρόνων προσωρινότητας» υπογράμμισε κατά την ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες ο υφυπουργός Αθλητισμού, Στ. Κοντονής, ο οποίος απαντησε στα όσα είπε ο Β. Βενιζέλος χαρακτηρίζοντάς τα «τερατολογίες». Ο Στ. Κοντονής αναφέρθηκε στο γεγονός ότι επί 25 χρόνια οι άδεις των καναλιών ήταν προσωρινές κι επισήμανε ότι το ενδιαφέρον του Β. Βενιζέλου δεν είναι για τα «νέα τζάκια», αλλά για τα «παλιά τζάκια» που λειτουργούσαν «υπό το καθεστώς που όλοι γνωρίζουμε».
Σχετικά με τους ισχυρισμούς του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι τα κανάλια κακομεταχειρίστηκαν τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ο υφυπουργός Αθλητισμού απάντησε διαβάζοντας αποσπάσματα από το βιβλίο του Γ. Πρετεντέρη σχετικά με την απόκρυψη του γεγονότος ότι το χρέος της Ελλάδας.. δεν ήταν βιώσιμο, αλλά κι άλλα αποσπάσματα όπου ο γνωστός δημοσιογράφος αναφέρεται στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ παρατηρώντας ότι «φωνάξαμε λύκος περισσότερες φορές από όσες έπρεπε».
Ο Στ. Κοντονής σημείωσε δηκτικά ότι «τέτοια μεταχείριση είχε ο Β. Βενιζέλος από τα κανάλια κι από τα «τζάκια» που σήμερα υπερασπίζεται» κι αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν η σημερινή κυβέρνηση να διαπλέκεται με «αυτούς που έπαιρναν εντολές και φώναζαν «λύκος». Ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας ότι «πρώτη φορά κάνουμε πράξη όσα έπρεπε να έχουν γίνει 25 χρόνια πριν».
Ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι υπήρχε «ευθεία συνεννόηση ενός πολιτικού προσωπικού, των καναλιών και της οικονομικής ολιγαρχίας που καθόριζε το πλαίσιο» κι υπογράμμισε ότι με τις σημερινές ρυθμίσεις «όποιοι θέλουν, θα επενδύσουν με ένα επενδυτικό σχέδιο κι όχι με τις πλάτες κανενός κόμματος».
- από ρεπορτάζ του Κ. Παπαγιάννη στο avgi.gr