ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Τι φοβάται το Facebook;

Ενισχύει τα «μέτρα ασφαλείας»

Σε ενίσχυση της ασφάλειας των λογαριασμών των χρηστών του Facebook προχώρησε η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Το Facebook θα ειδοποιεί τους χρήστες εάν υπάρχει η υποψία ότι έχουν πέσει θύματα «επίθεσης», την οποία έχει εξαπολύσει κάποια χώρα. Η Κίνα και η Ρωσία έχουν συχνά κατηγορηθεί για τέτοιου είδους επιθέσεις και το Facebook θα προειδοποιεί πλέον τα πιθανά θύματα κάθε φορά που υπάρχουν οποιεσδήποτε ενδείξεις για κάτι τέτοιο.
«Η ασφάλεια των λογαριασμών των χρηστών αποτελεί για το Facebook ζήτημα υψίστης σημασίας και αυτός είναι ο λόγος που είμαστε σε συνεχή επιφυλακή για οποιαδήποτε πιθανή κακόβουλη..
δραστηριότητα και προσφέρει επιλογές για την ασφάλεια των λογαριασμών σας», αναφέρει σε ανάρτησή του ο διευθύνων σύμβουλος ασφαλείας του Facebook 'Αλεξ Στάμος, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας The Inquirer.
«Από σήμερα, θα σας ενημερώνουμε εάν πιστεύουμε ότι ο λογαριασμός σας έχει γίνει στόχος ή παραβιαστεί από κάποιον εισβολέα, ύποπτο ότι εργάζεται για λογαριασμό κάποιου έθνους. Κι ενώ πάντα λαμβάνουμε μέτρα για την ασφάλεια των λογαριασμών που θεωρούμε ότι έχουν παραβιαστεί, αποφασίσαμε να απευθύνουμε αυτή την επιπρόσθετη προειδοποίηση, εάν υπάρχουν έντονες υποψίες ότι μία επίθεση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μετά από εντολή κάποιας κυβέρνησης», πρόσθεσε ο ίδιος.