ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Συνεχίζουμε, αυτό το «παιχνίδι» δεν λήγει στο 90'

Από επιτυχία και καλή συζήτηση χαρακτηρίστηκε η βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου «Αθλητισμός και Κοινωνικά Κινήματα» που έγινε στην Πάτρα την Παρασκευή 23 Οκτώβρη στην αίθουσα της ΕΣΗΕΠΗΝ.
Σαν ελάχιστη κίνηση αναγνώρισης και ανταπόδοσης στην τοπική κοινωνία, της αλληλεγγύης που έδειξε στον αγώνα ενάντια στο μαύρο της ΕΡΤ, χαρακτήρισε ο συγγραφέας του βιβλίου, Νάσος Μπράτσος και εργαζόμενος στην ΕΡΤ, την επιλογή να προσφερθούν οι εισπράξεις στο ταμείο του ΣΕΠΑ (σύνδεσμος ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών Αχαΐας) για αντιμετώπιση τραυματισμών. Αντίστοιχες επιλογές ανταπόδοσης αλληλεγγύης θα γίνουν και σε άλλες βιβλιοπαρουσιάσεις που θα ανακοινωθούν.
Στα φαινόμενα εμπορευματοποίησης και αυταπατών για επαγγελματική ανέλιξη , που δυστυχώς καλλιεργούνται και σε ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Ανυπότακτης Πολιτείας, Χρήστος Πατούχας.
Την επισήμανση για το πώς τα προσφυγικά αθλητικά σωματεία έγιναν μετά τη Μικρασιατική..
Καταστροφή πολύ σύντομα από φορείς εθνικοπατριωτικών αντιλήψεων, φορείς ριζοσπαστικοποίησης, έκανε η εκπαιδευτικός Ήρα Κουρή.
Τη μερικότητα των κινήσεων αλληλεγγύης μπροστά στις συνολικές αιτίες των προβλημάτων, επεσήμανε ο αλληλέγγυος στην ΕΡΤ τη διετία του "μαύρου" Άρης Μηλιώνης.
Την παρουσίαση της λογικής που διέπει τη λειτουργία της Αυτόνομης Ποδοσφαιρικής Ομάδας (Α.Π.Ο.) που συμμετέχει στα τοπικά πρωταθλήματα της Αχαΐας, έκαναν εκπρόσωποι της ομάδας.
Στην εκδήλωση συμμετείχε και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας ο κ. Σταθόπουλος και από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο Ν. Χαϊντάρ.
Την ευχάριστη είδηση ότι επιτέλους θα ανακατασκευαστεί το ιστορικό γήπεδο των Προσφυγικών όπου μεγαλούργησε ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Πατρών, ήρωας του ελληνοϊταλικού πολέμου, καπετάνιος του ΕΛΑΣ και αντάρτης του ΔΣΕ, Νίκος Πολυκράτης (Καπετάν Νικήτας) μετέφερε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Πατρών Κωνσταντίνος Ντάσιος και παράλληλα συμφώνησε με την πρόταση του συγγραφέα να γίνουν προσπάθειες ώστε τιμητικά το γήπεδο να πάρει το όνομα του Καπετάνιου.
Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι φέτος στις εκδηλώσεις του Δήμου Πατρέων για το Μπλόκο των Προσφυγικών (αρχές Δεκεμβρίου), θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια μνημείου του Κώστα Βουρδέρη, συναγωνιστή του Καπετάν Νικήτα, που σκοτώθηκαν σε ενέδρα από αποσπάσματα "κεφαλοκυνηγών", όντας μαχητές του ΔΣΕ.
Από την εφημερίδα ΑΛΛΑΓΗ της Πάτρας
Τις ευχαριστίες τους για την ενίσχυση του συνδέσμου ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών Αχαΐας, για την ενίσχυση του ταμείου τραυματιζόμενου ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή από τις εισπράξεις της πώλησης του βιβλίου στην εκδήλωση,  εξέφρασαν οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, μέσω του εκπροσώπου τους Αποστόλη Νικολόπουλου.
Από το πάνελ απουσίαζε λόγω συσκέψεων των δημοσιογραφικών ενώσεων για το ασφαλιστικό ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Κυριάκος Κορτέσης, ενώ η ένωση παραχώρησε την αίθουσά της και την υποδομή της για να γίνει η εκδήλωση την οποία και στήριξε.
Τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθούν βίντεο και φωτο, όπου θα υπάρχουν οι εισηγήσεις και τα κλεισίματα των συμμετεχόντων στο πάνελ, (προεδρείο Χρυσή Κοσμάτου) όπου εκτός του συγγραφέα συμμετείχαν:
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Πατρών Κωνσταντίνος Ντάσιος.
Ο Τάκης Πετρόπουλος σύμβουλος του Δημάρχου Πατρέων, υπεύθυνος για τον Αθλητισμό και πρόεδρος της Δ.Ε. του Παμπελοποννησιακού Σταδίου.
Ο Νίκος Καραμανλής, παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής της Παναχαϊκής και του Παναθηναϊκού.
O Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Αγγελόπουλος Γιώργος.
Ρεπορτάζ από την εκδήλωση παρουσίασε το Achaia Ghannel TV