ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Πόσο δημοσίου συμφέροντος είναι η Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων;

Γράφει ο Κώστας Εφήμερος (ThePressProject)

Μπορεί η Κατερίνα Σαββαΐδου να έχει κληθεί από τη Δικαιοσύνη να απολογηθεί για κατηγορίες απιστίας και η κυβέρνηση να έχει ζητήσει την παραίτησή της από τα πιο επίσημα χείλη, ωστόσο η ίδια δεν προβληματίζεται ιδιαίτερα. Eτοιμάζει νέα δράση «δημοσίου» συμφέροντος.
Όπως καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ η Κατερίνα Σαββαΐδου με πρόσχημα «τη συμμετοχή των υπαλλήλων της ΓΓΔΕ σε δράσεις με υψηλό ανθρωπιστικό, κοινωνικό και επιστημονικό περιεχόμενο, που σχετίζονται με θέματα υγείας», προωθεί και διαφημίζει το ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο του χώρου της Υγείας, εντός των Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών. Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων καλεί τις γυναίκες υπαλλήλους της ΓΓΔΕ να παραστούν σε εκδήλωση, την οποία διοργανώνει η ίδια για λογαριασμό του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Οικονομικών.
Σε σχετικό έγγραφο, το οποίο μάλιστα χαρακτηρίζεται ως «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ», καλεί τους προϊσταμένους των Δ.Ο.Y., να διευκολύνουν τις εργαζόμενες να παραστούν στη συγκεκριμένη..
εκδήλωση, στην οποία εισηγητές θα είναι διευθυντικά στελέχη του Ιατρικού Κέντρου. Από την πλευρά της, η ΑΣΚΙ των εφοριακών σημειώνει ότι οι εργαζόμενες γυναίκες στο ΥΠΟΙΚ αντιμετωπίζονται ως ένα πεδίο διεύρυνσης του πελατολογίου των ιδιωτικών νοσοκομείων, με το σχετικό περιτύλιγμα της διοργάνωσης δράσης με υψηλό κοινωνικό περιεχόμενο.
Οι εφοριακοί αναρωτιούνται στην ανακοίνωσή τους αν «η ανάπτυξη τέτοιου είδους προνομιακών σχέσεων, αφήνει ανεπηρέαστο το ρόλο που καλείται να υπηρετήσει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων;» αλλά η απάντηση είναι μάλλον απλή: Η κυρία Σαββαΐδου και στο παρελθόν δεν έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία για τον διαχωρισμό του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Άλλωστε όπως έχει αποκαλύψει το ThePressProject  υπήρξε περίοδος όπου η κυρία Σαββαΐδου τελούσε ταυτόχρονα και ελεγκτής και σύμβουλος των ελεγχόμενων πολυεθνικών και μάλιστα κατά την ανάληψη των καθηκόντων της δεν θεώρησε ότι κάτι τέτοιο δημιουργεί κάποια σύγκρουση συμφερόντων και για αυτό έμεινε σιωπηλή όταν στο πρώτο ΔΣ της επιτροπής διαφάνειας ρωτήθηκε αν αντιμετωπίζει ανάλογο δίλλημα. Τώρα, λίγες ώρες πριν η Κατερίνα Σαββαΐδου απολογηθεί γιατί διέταξε τον επανέλεγχο μιας τελειωμένης φορολογικής υπόθεσης και δεν προχώρησε απλά στην είσπραξη των προστίμων ως όφειλε από τη θέση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, φροντίζει τα συμφέροντα μιας ακόμα ιδιωτικής επιχείρησης, του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.
Κι αν όσα μαθαίνουμε είναι αλήθεια, ότι δηλαδή οι εκπρόσωποι της Τρόικας θέλουν να την κρατήσουν πάση θυσία, τότε μένει να δούμε αν οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για αξιοπρέπεια και κυριαρχία θα μετουσιωθούν στην απομάκρυνση αυτού του λύκου που ανέλαβε να φυλάει... τους λύκους.