ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

Τρικάκια και συνθήματα στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε

Συνθήματα έγραψαν άγνωστοι στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε, ενώ πέταξαν και τρικάκια στον περιβάλλοντα χώρο.
Το περιστατικό γνωστοποίησε ο ίδιος μέσω του λογαριασμού του στο twitter, αποδίδοντας μάλιστα την παρέμβαση στο σπίτι του στην «στοχοποίησή του» από την Εφημερίδα των Συντακτών και την Αυγή.
Εγραψε συγκεκριμένα ο Πορτοσάλτε στο twitter ανεβάζοντας.. και φωτογραφίες:
Η επί ημέρες στοχοποίηση μου από "Αυγή" Κ "Εφ.Συν" έπιασε τόπο: Νυχτερινή επιδρομή στο σπίτι μου! Ο φασισμός επιτίθεται.
Την επίθεση καταδίκασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας αναφέροντας:
«Η αποψινή επίθεση στο σπίτι του Aρη Πορτοσάλτε είναι επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης αλλά και στην οικογενειακή εστία. Την καταδικάζουμε. Καμία ενέργεια που επιχειρεί να φιμώσει και να τρομοκρατήσει δεν έχει θέση στη Δημοκρατία μας».
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Τα χθεσινοβραδινά γεγονότα έξω από την οικία του Άρη Πορτοσάλτε είναι αυτονόητα καταδικαστέα».
 
Καταδικάζει η ΕΣΗΕΑ:
"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει, για άλλη μια φορά, την απόπειρα εκφοβισμού του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε, ο οποίος έγινε εκ νέου στόχος επίθεσης από αγνώστους με συνθήματα και προκλητικές ενέργειες στην οικογενειακή του εστία.
Τονίζουμε ότι, ο πλουραλισμός είναι συστατικό θεμέλιο μιας δημοκρατικής πολιτείας. Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ καταθέτει τις προσωπικές του απόψεις στον δημόσιο διάλογο και γι’ αυτές κρίνεται. Το ευρύ κοινό μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί. Σε καμία, όμως, περίπτωση δεν επιτρέπεται ο δημοσιογράφος να στοχοποιείται."