ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Πότε, αλήθεια, η ΕφΣυν στοχοποίησε τον Πορτοσάλτε;

«Η επί ημέρες στοχοποίηση μου από "Αυγή" Κ "Εφ.Συν" έπιασε τόπο: Νυχτερινή επιδρομή στο σπίτι μου! Ο φασισμός επιτίθεται..» έγραψε ο Άρης Πορτοσάλτε στο Twitter.
Αφορμή μία νυχτερινή καταδρομική στο σπίτι του, χθες, από αγνώστους που έγραψαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια  (EΔΩ) , μία καταδρομική απολύτως καταδικαστέα απ' όποια πλευρά και αν τη δεις..Αναρωτήθηκα ωστόσο ποια είναι η στοχοποίηση που έκανε στον Άρη Πορτοσάλτε η «Εφ.Συν.» τις τελευταίες ημέρες. Και το μόνο σχόλιο που βρήκα είναι ένα μικρό παρασκήνιο, του Γιάννη Κιμπουρόπουλου. Ένα ήπιο σχόλιο με αφορμή αυτό που είπε ο Άρης για τη μεγάλη συγκέντρωση των κομμάτων και του αντιφασιστικού κινήματος, έξω από το Εφετείο. Που τη χαρακτήρισε φασισμό! «Δεν ξέρω τι θα πείτε εσείς και δεν με ενδιαφέρει. Εγώ θα το πω, αυτά τα κάνουν οι φασίστες και οι χρυσαυγίτες».
Ιδού, λοιπόν, το σχόλιο της «Εφ.Συν.»:
«Τι χρειαζόταν η συγκέντρωση, οι δικαστές πρέπει να αποφασίζουν ανεπηρέαστοι», αναρωτήθηκε πρωί πρωί ο Αρης Πορτοσάλτε στο πέρασμά του από το τηλεοπτικό δίδυμο Οικονόμου - Αναστασοπούλου στον ΣΚΑΪ. «Δεν ξέρω, χρειαζόταν όλο αυτό;» αναρωτήθηκε για τη διαδήλωση λίγες ώρες μετά και ο Δημήτρης Οικονόμου, στη ραδιοφωνική του εκδοχή στον ΣΚΑΪ. Απάντηση στoυς συντελεστές του ΣΚΑΪ έδωσαν τελικά οι πραιτοριανοί του κ. Χρυσοχοΐδη, διαλύοντας με δακρυγόνα τη μεγαλύτερη και -πιο χαρούμενη!- αντιφασιστική διαδήλωση εδώ και δεκαετίες.
Αν αυτό το σχόλιο είναι στοχοποίηση τότε χάνουν και οι λέξεις το νόημά τους. Αφήστε δε που βασικά δεν αναφέρεται στους δημοσιογράφους ο Κιμπουρόπουλος, αλλά περισσότερο στους πραιτοριανούς του κ. Χρυσοχοΐδη. Κακό πράγμα να νομίζει κάποιος ότι για μία καταδρομική στο σπίτι του «φταίει» μία κριτική σε κάτι που είπε και όχι ό,τι είπε. Που φυσικά έχει το δικαίωμα να το πει όσο ακραίο και αν ακούγεται. Κι επαναλαμβάνω, αυτό δεν δικαιολογεί καμία καταδρομική, το σπίτι και η οικογένεια του άλλου είναι ιερά.
Πολύ εύκολα πάντως χρησιμοποιεί ο κ. Πορτοσάλτε τον όρο φασισμό...

Δημήτρης Κανελλόπουλος / ΕφΣυν