ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

«Δεν θα επιτρέψουμε την ποινικοποίηση των αγώνων»

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Αντικαταπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα»: 

"Με εισαγγελική παραγγελία και κλήτευση από την αστυνομία, καλούνται σε ένορκη κατάθεση ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Γυμνασίου και μέλος της ομάδας συλλογικής εκπροσώπησης της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής.. στην Αθήνα, καθώς και οι διευθυντές του 9ου Γυμνασίου και του 9ου Λυκείου Αθήνας, τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, με αφορμή την κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος.
Η ενέργεια αυτή αποτελεί συνέχεια της κατασταλτικής επίθεσης στους μαθητές έξω από το υπουργείο παιδείας στο Μαρούσι την Παρασκευή, καθώς και της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας στο Υπουργείο ΠΡΟΠΟ.
Έχει στόχο τον εκφοβισμό και την ποινικοποίηση του μαθητικού κινήματος και των δίκαιων διεκδικήσεών του.
Η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΥΠΑΙΘ αντιμετωπίζουν το μαθητικό κίνημα ως εχθρό. Για αυτό επιστρατεύουν την κρατική τρομοκρατία και καταστολή για να το ποδηγετήσουν και να εμποδίσουν να σταθεί στο πλευρό του το εκπαιδευτικό και το γονεϊκό κίνημα.
Δηλώνουμε ότι οι μαθητικές καταλήψεις έχουν υποκινητές. Αυτοί είναι τα μεγάλα προβλήματα, οι πολιτικές που τα γεννούν και το κεντρικό και το τοπικό κράτος που τις εφαρμόζει.
Συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματα των μαθητών για 15άρια τμήματα, προσλήψεις και διορισμούς εκπαιδευτικών, καθαριότητα και μονιμοποιήσεις των καθαριστ(ρι)ών, μαζί και των μεταναστ(ρι)ών, καθώς και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.
Ο ρόλος των εκπαιδευτικών και των γονιών είναι να σταθούν στο πλευρό των αγωνιζόμενων μαθητών
Δεν θα επιτρέψουμε την ποινικοποίηση των αγώνων
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 12/10 στις 9.00 π.μ. έξω από το Α.Τ. Ακροπόλεως. 
ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-ΚΕΦΑΛΑΙΟ
Δημοτική σύμβουλος, Ρέππα Ντίνα, 
Ομάδα συλλογικής εκπροσώπησης:
Ρίζος Μιχάλης, Μάτσα Κατερίνα, Κεφαλληνός Παναγιώτης, Παπαχριστούδη Ματίνα, Σιαπάτης Αποστόλης"