ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Η περίπτωση του (δημοσιογράφου...) Ραπτόπουλου και του χυδαίου fake

«Η σημερινή, εύκολα χαρακτηρίζεται και ημέρα της υποκρισίας», έγραψε σε social media ο Βασίλης Τσιάρτας πριν από μία εβδομάδα, όταν ανακοινώθηκε η απόφαση του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων της Αθήνας για τη Χρυσή Αυγή και το διευθυντήριό της, αλλά και για τους αυτουργούς των δολοφονικών επιθέσεων της εγκληματικής οργάνωσης. Θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος ότι δεν έγινε και τίποτα, καθόσον ο Τσιάρτας είναι ένας ανάμεσα σε αμέτρητα πρόσωπα της πινακοθήκης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μόνο που τα περισσότερα απ' αυτά τα πρόσωπα έπαθαν αφωνία σε αυτή την υπόθεση. Για να μην πούμε για τις ΠΑΕ. Έτσι έμεινε στον αφρό το ποστάρισμα του βετεράνου διεθνούς, ως περίπου αντιπροσωπευτικό των φυσικών πρωταγωνιστών της μπάλας.
Χθες, ενέσκηψε και δεύτερο «χτύπημα», από Θεσσαλονίκη μεριά αυτή τη φορά: ο Κωστής Ραπτόπουλος (περιττεύουν οι συστάσεις) είπε, on air, για τη Μάγδα Φύσσα ότι «πανηγύριζε γιατί παίρνει τα 800 χιλιάρικα». Αναπαραγωγή fake news με τον χυδαιότερο τρόπο. Τόσο fake, που τα πήρε χαμπάρι κι ένα μικρό παιδί: τα ποινικά δικαστήρια, όπως είναι το τριμελές εφετείο, δεν βγάζουν αποζημιώσεις. Αυτές τις επιδικάζουν τ' αστικά δικαστήρια, κατόπιν αγωγής. Και αγωγή -προς το παρόν τουλάχιστον- η οικογένεια Φύσσα δεν έχει καταθέσει, όπως διευκρίνισαν οι δικηγόροι της.
Απ' όσο γνωρίζω, ο εν λόγω δεν τυγχάνει μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ (Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης), ούτε του ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου), ώστε να είναι πειθαρχικά ελεγκτέος. Αλλά σιγά μην μπει ο κάθε ακροατής στον κόπο να τσεκάρει τα μητρώα των δημοσιογραφικών ενώσεων. Δεν είναι δουλειά του, άλλωστε. Για το κοινό των ΜΜΕ, όποιος έχει ένα μικρόφωνο και μία εκπομπή στο ραδιόφωνο ή στην τηλεόραση, ασκεί δημοσιογραφικό έργο. Οπότε δεν θ' ασχοληθεί με το τυπικό. Το ποιος χρησιμοποιεί τις δημόσιες συχνότητες και πώς τις χρησιμοποιεί, είναι αλλωνών αποστολή. Συνεπώς, όσο και να μη μας αρέσει, μια κηλίδα από τα «800 χιλιάρικα» έμεινε στον κλάδο των αθλητικών συντακτών.
Νίκος Σαρίδης
(Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην SportDay της Τετάρτης με τίτλο «Από τον Τσιάρτα στον Κωστή»)

- πηγή: harddog