ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Κανένα ελαφρυντικό για την ηγεσία της Χρυσής Αυγής

Αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου από τον Γ. Λαγό 

Tην απόφαση να μην αναγνωρίσει κάποιο ελαφρυντικό για τους 16 από τους 20 βουλευτές της Χρυσής Αυγής και τον Γιώργο Ρουπακιά ανακοίνωσε το δικαστήριο. Η απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά που ανακοινώθηκε, εξαιρεί όλους τους καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή τους Νίκο Μιχαλολιάκο,.. Χρήστο Παππά, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Ηλία Παναγιώταρο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό και Γιώργο Γερμενή. Οι ποινές κάθειρξης θα κυμανθούν από 5 έως 15 χρόνια.
Kανένα ελαφρυντικό και στους: Ελένη Ζαρούλια, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Αντώνη Γρέγο, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Νίκο Κούζηλο και Δημήτρη Κουκούτση, στους οποίους η ποινή θα κυμαίνεται από πέντε έως δέκα χρόνια.
Αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου υπέβαλε ο Γιάννης Λαγός, επικαλούμενος προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας και προκατάληψης του δικαστηρίου προς το πρόσωπό του. Επιπλέον, όρισε ως νέο δικηγόρο του τον Κωνσταντίνο Πλεύρη, πατέρα του βουλευτή της ΝΔ, Θανου Πλεύρη.
«Θεωρώ ότι υπήρχε προκατάληψη στο πρόσωπό μου και παρεμβάσεις άμεσες και έμμεσες και από τον πρωθυπουργό της χώρας, που σας πίεσαν. Για τον λόγο αυτό, ζητώ την εξαίρεση όλων των μελών του δικαστηρίου. Σε λίγο θα προσέλθει ο συνήγορος κύριος Κωνσταντίνος Πλεύρης για να αναπτύξει το αίτημά μου», ανέφερε ο Γ. Λαγός.
Το δικαστήριο διέκοψε για μισή ώρα προκειμένου να προσέλθει ο διορισθείς από τον κ. Λαγό συνήγορος Κωνσταντίνος Πλεύρης, «ο οποίος είναι καθ' οδόν».