ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

O (αμήχανος) γιος...

Προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις έκανε σήμερα ο βουλευτής της Ν.Δ. Θάνος Πλεύρης, καθώς οι χθεσινές εξελίξεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής τον έφεραν αντιμέτωπο με τον ίδιο τον πατέρα του. Και η τοποθέτησή του στο Mega ήταν πράγματι… διασκεδαστική. Μερικές ατάκες.
  • Έχω διαφορετική πορεία από τον.. πατέρα μου και πιστεύω υπάρχουν διακριτές διαφορές, ειδικά σε θέματα που έχουν να κάνουν με την άρνηση της δημοκρατίας του πατέρα μου, καθώς επίσης και τον αντισημιτισμό ή και την πίστη του στον εθνικοσοσιαλισμό, στον φασισμό, στην ελληνική ακροδεξιά. Σίγουρα είναι μια αμήχανη στάση.
  • Δεν έχω επικοινωνήσει με τον πατέρα μου, αλλά και να είχα επικοινωνήσει προφανώς δεν θα μπορούσα να μεταφέρω μια προσωπική κουβέντα. Πατέρας μου είναι, πολιτικές διαφωνίες έχουμε και θεωρώ άδικο να ασκείται μια κριτική.
  • Υπάρχουν πράγματα για τα οποία έχω αλλάξει θέσεις και υπάρχουν πράγματα που στηρίζω ακόμη ως δεξιός πολιτευτής.
  • Ο εύκολος δρόμος ο δικός μου θα ήταν ο γιος του αρχηγού του θεωρητικού (σσ του εθνικοσοσιαλισμού) να ακολουθήσει έναν δρόμο σε αυτή την ιδεολογία. Μου έδωσε το δικαίωμα ο πατέρας μου να έχω μια άλλη άποψη και πολιτεύομαι με αυτή την άποψη και θεωρώ άδικο από βουλευτές και εφημερίδες της Αριστεράς να δέχομαι κριτική για τις πράξεις του πατέρα μου.
  • Ήθελα να το σχολιάσω το χθεσινό και για να υπάρχει πλήρως διακριτή θέση δική μου και γιατί σε μια τέτοια υπόθεση που κρατήθηκε τρομακτική σοβαρότητα, οι δικαστές και η Δημοκρατία στους αρνητές της επιφύλαξαν μια πολυτελή διαδικασία. Πεντέμισι χρόνια γίνεται έρευνα, πολλές φορές κατηγορείται και η πολιτεία για αυτό το πράγμα (σ.σ. για τα πεντέμισι χρόνια δίκης), αλλά αυτό δείχνει ότι σεβάστηκε απόλυτα τα δικαιώματά τους.
Η τελευταία, πάντως, αποστροφή του Θάνου Πλεύρη έχει μια ξεχωριστή σημασία, καθώς παραδέχεται ότι ο όγκος και η σημασία της διαδικασίας της δίκης ήταν αυτά που καθυστέρησαν την ολοκλήρωσή της και όχι η κωλυσιεργία ή οι «λοξές ματιές» του ΣΥΡΙΖΑ προς την Χρυσή Αυγή, όπως διατείνεται σε έντονο ύφος η Ν.Δ., το κόμμα του κ. Πλεύρη, και τα ΜΜΕ που στηρίζουν την κυβέρνηση.

- πηγή: efsyn