ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Σκέψεις για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής

Εγκληματική οργάνωση με μέλη, αρχηγούς, πρωτοπαλίκαρα και φυσικά ψηφοφόρους.
Δεν είναι ούτε εύκολο ίσως ούτε και σωστό να «δικάσει» κανείς τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, αφού όταν την ψήφιζαν δεν υπήρχε δικαστική απόφαση για τον «τίτλο» Εγκληματική οργάνωση και αν τους χαρακτήριζες έτσι κινδύνευες να φας αγωγή.
Ας πούμε όμως μερικά πράγματα για.. τους τετρακόσιες τόσες χιλιάδες πολίτες που τους έβαλαν στη Βουλή και τους εκατόν εξήντα τόσες χιλιάδες που τους έβγαλαν από τη Βουλή.
Οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής ήταν πάντα μια οδυνηρή απώλεια για τη Νέα Δημοκρατία, εννοώ ως «ψηφαλάκια». Της έκοβαν ποσοστά πώς να το κάνουμε. Και γι’ αυτό με τις κορώνες κάποιων στελεχών της προσπαθούσε να τους μαζέψει στο μαντρί.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι, μαθηματικά μιλώντας και με πλήρη άγνοια των εσωτερικών διεργασιών, πολύ χαιρόταν που ο μεγάλος του αντίπαλος είχε κάποιον να τον ροκανίζει.
Οι ψηφοφόροι λοιπόν των χρυσαυγιτών προκαλούσαν ανάμεικτα συναισθήματα για τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.
Οι ψηφόφοροι λοιπόν πρώτα από όλα είναι νούμερα. Ναι νούμερα, μην τρομάζετε με τη λέξη. Δεν είναι αξιολογική. Νούμερα είναι οι ψηφοφόροι που μεταφράζονται σε σταυρούς και εκλογικές απώλειες.
Ας δούμε όμως, πέραν του τεχνικού κομματιού, και την ουσία: τι είναι οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής;

- διαβάστε τη συνέχεια του κείμενου που υπογράφει ο Γιάννης Καφάτος στο viewtag ΕΔΩ