ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Η Κυρά της Κινάρου στην Αφύλαχτη Διάβαση

Η μοναδική κάτοικος της Κινάρου, η 75χρονη σήμερα Ειρήνη Κατσοτούρχη, ξετυλίγει στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Θωμά Σίδερη την ιστορία της ζωής της. Μια ζωή που είναι άμεσα και απόλυτα ταυτισμένη με το νησί που επέλεξε να ζει από την παιδική της ηλικία, ακόμη και όταν υποχρεώθηκε να μεταναστεύσει στη μακρινή Αυστραλία με τον σύζυγό της Μικέ στις αρχές της δεκαετίας του 1970.. Ένα ανεπίδοτο γράμμα στη γιαγιά της Άννα, θα σταθεί η αφορμή για μία συναρπαστική αφήγηση της «Κυράς της Κινάρου».
Το ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ της «Αφύλαχτης διάβασης» θα μεταδοθεί ζωντανά από το Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020, στις 12:00 και σε επανάληψη από τη Φωνή της Ελλάδας την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, στις 13:00.
Η Ειρήνη Κατσοτούρχη γεννήθηκε στο μεταίχμιο δύο κόσμων, του προπολεμικού, η αυλαία του οποίου έπεσε με τον πιο άδοξο και οδυνηρό τρόπο και του μεταπολεμικού, κατακερματισμένου θρυμματισμένου, που σημαδεύτηκε από έντονες και μεγάλες μετακινήσεις πληθυσμών. Η κυρά της Κινάρου θα ανακαλύψει το αληθινό νόημα της ζωής στα σχεδόν τεσσεράμισι χιλιάδες στρέμματα μίας άγονης νησίδας της Δωδεκανήσου και θα μείνει εκεί, φρουρός του Αιγαίου, για όλη τη ζωή της. Και ακριβώς αυτή την αλήθεια της, καταθέτει με απλότητα και ειλικρίνεια στους ακροατές της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
Έρευνα-κείμενα-παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης.
Συντονιστείτε! Πρώτο Πρόγραμμα: 91.6 και 105.8!
Info
Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020, ώρα 12:00-13:00
Εκπομπή: «Αφύλαχτη Διάβαση»
«Η Κυρά της Κινάρου»
Live Streaming: webradio.ert.gr/proto
Τις εκπομπές της «Αφύλαχτης Διάβασης» μπορείτε να τις ακούτε -μετά την πρώτη ραδιοφωνική τους μετάδοση- και στο web radio της ΕΡΤ: webradio.ert.gr/category/proto-programma/afylachti-diavasi