ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

H Liberation λέει «καληνύχτα» στους Γάλλους


«Bonne nuit» (Καληνύχτα) είναι ο τίτλος της γαλλικής εφημερίδας «Liberation» με την ολοσέλιδη φωτογραφία στο πρωτοσέλιδό της να απεικονίζει τους έρημους δρόμους του Παρισιού. Η εικόνα αντικατοπτρίζει τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, με στόχο, όπως είπε, να μπει «φρένο» στην ραγδαία εξάπλωση της νόσου Covid- 19.
Το Παρίσι όπως και άλλες οκτώ.. περιοχές στην ευρύτερη περιοχή- Λιλ, Λιόν, Μασσαλία, Γκρενόμπλ, Μονπελιέ, Σεν Ετιέν, Ρουέν και Τουλούζη- μπαίνουν στην «κόκκινη λίστα» με τον Εμανουέλ Μακρόν να κηρύσσει χθες τη χώρα σε κατάσταση υγειονομικής ανάγκης: από τις 9 το βράδυ έως τις έξι το πρωί, στις συγκεκριμένες πόλεις δεν θα κυκλοφορεί κανένας...
Οι πρωινές δραστηριότητες των Γάλλων δεν πρόκειται να αλλάξουν. Το βράδυ, όμως, θα κυκλοφορούν μόνο όσοι έχουν σοβαρό λόγο να μετακινηθούν. Αυτό σημαίνει ότι οι Γάλλοι θα μπορούν να διασκεδάσουν μέχρι τις εννέα το βράδυ, ώρα Γαλλίας.
Σύμφωνα, πάντως, με δημοσκόπηση της γαλλικής εφημερίδας «Le Figaro», το 55% των Γάλλων δεν πείστηκε από τα όσα είπε χθες ο πρόεδρος.
Η απαγόρευση της κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες στις εννέα πόλεις θα τεθεί σε ισχύ για ένα μήνα επηρεάζοντας τη ζωή 20 εκατομμυρίων κατοίκων.
Εάν, όμως, λάβει την έγκριση του κοινοβουλίου, τότε το μέτρο θα παραταθεί μέχρι την 1η Δεκεμβρίου .
Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης το τελευταίο 24ωρο με τις γαλλικές αρχές να καταγράφουν πάνω από 100 νεκρούς, ενώ 193 εισήχθησαν σε ΜΕΘ.