ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής της Κύπρου για τα «χρυσά διαβατήρια»


Την παραίτησή του τόσο από τη θέση του Πρόεδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Κύπρου όσο και από την βουλευτική του ιδιότητα ανακοίνωσε ο Δημήτρης Συλλούρης, καθώς συνεχίζεται ο σάλος από το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera για τα «χρυσά διαβατήρια».
«Διατηρώ ακέραιη την πεποίθηση ότι με κανένα τρόπο δεν έχω παραβιάσει τον Νόμο» υποστήριξε σε δήλωσή του,.. σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Με την παραίτησή μου αφαιρείται από κάποιους το πρόσχημα ότι η παρουσία μου στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής παρεμποδίζει με οποιοδήποτε τρόπο την ομαλή λειτουργία της Βουλής, κάτι το οποίο ουδέποτε θα διανοούμουν να πράξω» ανέφερε.
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με δημοσίευση έρευνας του Al Jazeera μέλη της κυπριακής Βουλής, εμφανίζονται να εμπλέκονται σε «διαπραγμάτευση» με «μεσάζοντες» για την απόκτηση κυπριακών διαβατηρίων από Κινέζους «επενδυτές».
Η κυπριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε την κατάργηση από την 1η Νοεμβρίου του προγράμματος, βάσει του οποίου με επένδυση που ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ πολίτης τρίτης χώρας μπορεί να αποκτήσει διαβατήριο και δυνατότητα ελεύθερης μετακίνησης στην ΕΕ.