ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Απορρίφθηκε το αίτημα Λαγού για εξαίρεση των μελών του δικαστηρίου

Απορρίφθηκε το αίτημα του καταδικασμένου μέλους του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή Γιάννη Λαγού, να εξαιρεθούν τα μέλη του δικαστηρίου. Με τη νέα του σύνθεση, που έκρινε το αίτημα, το δικαστήριο μετά από διάσκεψη 3 περίπου ωρών απέρριψε το αίτημα. Η πρόεδρος που ανακοίνωσε πως απορρίπτεται η αίτηση του Ι. Λαγού, είπε μεταξύ άλλων: «Ο Ιω. Λαγός υποστήριξε ότι παραβιάστηκε το τεκμήριο τξης αθωότητας του από ΜΜΕ, Πρόεδρο.. Δημοκρατίας και πολιτικούς. ΤΟ ΕΔΔΑ έχει κρίνει ότι οι δημόσιες δηλβωσεις αποτελούν παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας. Πλην όμως αυτές οι δηλώσεις έγιναν εκτός δικαστηρίου. Δεν προέκυψαν πράξεις ή παρελείψεις του δικαστηρίου που να μπορούν να δικαιοιολογήσουν μεροληψία».
Μετά την απόφαση απόρριψης του αιτήματος Λαγού, ανέβηκε στην έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η σύνθεση υπό την κυρία Λεπενιώτη. Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του αύριο στις 11. Η διαδικασία θα ξεκινήσει με την πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου επί των ποινών.
O Γιάννης Λαγός είχε υποβάλει αιτημα εξαίρεσης των δικαστών επικαλούμενος προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας και προκατάληψης του δικαστηρίου προς το πρόσωπό του και είχε ορίσει ως νέο δικηγόρο του τον Κωνσταντίνο Πλεύρη, πατέρα του βουλευτή της ΝΔ, Θανου Πλεύρη.