ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Περί πριγκήπων και κορωνο-υιών


Aν το όνειρο
εκατομμυρίων Ελλήνων δεν ήταν να θεωρούνται μεσαία τάξη, να ακκίζονται σαν μεσαία τάξη και να τους χαϊδολογάνε οι νταβατζήδες σαν μεσαία τάξη, τότε θα είχε εκλείψει η αθλιότητα παιδιά, ανίψια, αδέλφια και ξαδέλφια με όνομα (!) να δυναστεύουν τις ζωές μας. Και θα είχε μαζί της εκλείψει η ντροπή να μας κάθονται στον σβέρκο με την ψήφο της νεοελληνικού τύπου.. «μεσαίας τάξης» άσχετοι, ανίκανοι, απατεώνες, φιγουρατζήδες, κύμβαλα αλαλάζοντα. Πρίγκηπες, λόρδοι, δυναστείες, σοκολάτες γάλακτος, ονόματα και οικόσημα της αρπαχτής και της ρουφηχτής. Και της ενδημικής πολιτικής ηλιθιότητας φυσικά -οι γαλαζοαίματοι έχουν ένα πρόβλημα επ’ αυτού-, η οποία στα μυαλά εκείνων που τους ψηφίζουν ισοφαρίζεται από το επώνυμο.
Γιατί τα νεύρα; Μα, για τα σόγια, που τάζουν κατώγια και ανώγια και στο τέλος μας παίρνουν και τα ρολόγια. Καραμανλήδες, Μητσοτάκηδες και Παπανδρέου. Παπανδρέου, Καραμανλήδες και Μητσοτάκηδες. Μητσοτάκηδες, Παπανδρέου και Καραμανλήδες. Με αποκορύφωμα το αγλάισμα που οι ευπρεπείς Αθηναίοι ψήφισαν ως δήμαρχο της πρωτεύουσας. Για να μας κατσικωθεί με τον μεγάλο περίπατο και τις μικρές κάμπιες, με το φορτηγό της χαράς και τις απευθείας αναθέσεις της συμφοράς ο ανεψιός του θείου, γιος της θείας, εγγονός του παππού, στον δήμο της πρωτεύουσας. Προς μεγάλη τέρψη κατοίκων του Κολωνακίου και δημοτών του τύπου «τι γκόμενος είναι αυτός». Με Μητσοτάκη πρωθυπουργό και Μπακογιάννη δήμαρχο τραβάμε όλοι μαζί για τα μεγάλα πεπρωμένα της φυλής.
Τώρα, όπως αποκάλυψε η “Αυγή”, βγήκε το ΣτΕ και του τράβηξε μια σφαλιάρα του πρίγκηπα, που ακούστηκε -αυτό το άκουσα από το Κόκκινο- μέχρι τα Σκόπια. Κακώς, ω πρίγκηψ, εκμεταλλευτήκατε την πανδημία για τον μεγάλο σας περίπατο. Κακώς παρακάμψατε τις νόμιμες διαδικασίες εν ονόματι του κορωνοϊού. Ε, και; Ο πρίγκηψ απάντησε ότι η “Αυγή” κάνει λάθος, οι φίλοι του θείου τράβηξαν μια τροπολογία που παρακάμπτει την απόφαση του ΣτΕ και η μεσαία τάξη μπορεί να είναι ήσυχη: Θα συνεχιστεί το έργο του Μπακογιάννη.
Και για όσους ακόμα δεν κατάλαβαν, προφανώς είναι μεγάλο πρόβλημα ο κορωνοϊός στις μέρες μας. Αλλά μεγάλο πρόβλημα επίσης είναι οι κορωνο-υιοί. Ενίοτε και κορωνο-κόρες. Τα χρυσά παιδιά που βασιλεύουν με την κορώνα του επωνύμου τους.

Θανάσης Καρτερός / Αυγή (16.10.2020)