ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Αναταράξεις (και) στην ΕΣΗΕΑ για το πρωτοσέλιδο της «Αυγής» - Συζητάνε ακόμη και παραπομπή στο Πειθαρχικό!

To πρωτοσέλιδο της «Αυγής» της περασμένης Κυριακής, με τον τίτλο «Δεν είναι αθώοι» για Σαμαρά και Μητσοτάκη, συνεχίζει να δημιουργεί αναταράξεις. Αυτή την φορά το πρωτοσέλιδο της «Αυγής» προκάλεσε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με έντονο παρασκήνιο μέσα στα συνδικαλιστικά όργανα των δημοσιογράφων και συγκεκριμένα στην Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και την Πανελλήνια  Ομοσπονδία.. των Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ)..
Σύμφωνα με όσα γράφει η Αγγέλα Νταρζάνου στην «Αυγή», η παράταξη «Νέα ΕΣΗΕΑ» επιχειρεί να σύρει το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία θα καταδικάζει -μόνο αυτό από όλα του ελληνικού Τύπου- το πρωτοσέλιδο της «Αυγής» της Κυριακής ως «μισαλλόδοξο», καθώς, όπως ισχυρίζεται, επιχειρεί να εξομοιώσει Σαμαρά και Μητσοτάκη με τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής.
Η Νταρζάνου γράφει συγκεκριμένα:
πρόταση ανακοίνωσης από τη «Νέα ΕΣΗΕΑ» κατατέθηκε την Κυριακή -με μεγάλη σπουδή είναι αλήθεια-, αλλά δεν κατόρθωσε να περάσει από το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, δηλαδή να συγκεντρώσει τις απαραίτητες έξι ψήφους μεταξύ των μελών. Μετά την αποτυχία η παράταξη στράφηκε στην Ομοσπονδία των Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), μέσω της οποίας επιχειρούσε έως αργά χθες το απόγευμα την έκδοση παρόμοιας ανακοίνωσης.
Ανάλογη προσπάθεια έγινε στη συνέχεια και από την παράταξη της Δεξιάς, με επικεφαλής την πρόεδρο Μαρία Αντωνιάδου, η οποία επίσης δεν βρήκε έδαφος υποστήριξης στα μέλη του Δ.Σ. Μετά την αποτυχία, η παράταξη «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» εξέδωσε απόφαση με την οποία καταδικάζει το πρωτοσέλιδο, το οποίο «διαστρέφει την πραγματικότητα και, για να εξυπηρετήσει ευτελείς προπαγανδιστικούς στόχους, αποπληροφορεί, στοχοποιεί και προσβάλλει δύο πρωθυπουργούς που έδωσαν μάχη κατά της Χρυσής Αυγής».
Συζητήσεις ξεκίνησαν επίσης για την παραπομπή της «Αυγής» (του διευθυντή; της συντακτικής ομάδας; άγνωστο) στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ! Εάν αυτό συμβεί, θα είναι ίσως η πρώτη φορά που παραπέμπεται εφημερίδα (στελέχη της) για πολιτική «γραμμή» μη αρεστή. Για την εκφορά δηλαδή πολιτικής ανάλυσης και πολιτικής θέσης, μάλιστα απολύτως τεκμηριωμένης.
(Η οποία επαληθεύεται ακόμη περισσότερο για τον ρόλο της Δεξιάς στην υπόθεση Χ.Α. από τις μεταγενέστερες δηλώσεις τόσο του Α. Ρουπακιώτη σχετικά με την καθυστέρηση του αντιρατσιστικού νόμου όσο και του συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής Θ. Καμπαγιάννη ότι η Ν.Δ. ήταν το μόνο κόμμα που δεν κατέθεσε εναντίον της Χ.Α. στη δίκη).
Η «Αυγή» αναμένει τις αντιδράσεις της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ και είναι έτοιμη να απαντήσει αναλόγως."