ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Ρεκόρ δεκαετίας στις πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών

Εξαιρετικά θετική επίδραση στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών, έχει η πανδημία του COVID-19, με τις πωλήσεις να παίρνουν διαρκώς την ανιούσα. Η αγορά PCs διευρύνθηκε κατά 13% το 3ο τρίμηνο του 2020, την υψηλότερη ανάπτυξη που έχει επιτύχει εδώ και 10 χρόνια.
Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα .. στοιχεία της Canalys, η παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών αυξήθηκε κατά 12,7% το 3ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Διαμορφώθηκε δε στα 79,2 εκατ. μονάδες, καθώς συνέχισε να επωφελείται από την κρίση του COVID-19.
Η τάση ήταν ιδιαίτερα ανοδική στην κατηγορία των φορητών υπολογιστών. Οι πωλήσεις φορητών υπολογιστών, σε παγκόσμιο επίπεδο, άγγιξαν τα 64 εκατ. μονάδες, αυξανόμενες κατά 28,3% σε ετήσια βάση. Πάντως, η εικόνα είναι ριζικά διαφορετική όσον αφορά τους επιτραπέζιους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Οι πωλήσεις desktops το εξεταζόμενο διάστημα μειώθηκαν κατά 26% έναντι του 3ου τριμήνου του 2019.
Σε επίπεδο κατασκευαστών, η Lenovo βρέθηκε στην πρώτη θέση της παγκόσμιας αγοράς ηλεκτρονικών υπολογιστών το 3ο τρίμηνο, πετυχαίνοντας αύξηση 11,4% σε σχέση με πέρσι, με συνολικές πωλήσεις 19 εκατ. συσκευών. Η HP σημείωσε παρόμοια εντυπωσιακή αύξηση κατά 11,9%, για να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση με πωλήσεις 18,7 εκατ. μονάδων.
Η Dell, από την πλευρά της, στην Τρίτη θέση, υπέστη μικρή μείωση πωλήσεων κατά 0,5% στις αποστολές σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. Apple και Acer συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα με τους πιο ισχυρούς παίκτες της διεθνούς αγοράς ηλεκτρονικών υπολογιστών, πετυχαίνοντας αυξήσεις κατά 13,2% και 15%, αντίστοιχα.

-από το sepe.gr