ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Xαράτσι 6% θέλουν να βάλουν στα πετσοκομμένα αναδρομικά

Παρέμβαση Τσαλαπάτη στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και τον ΕΔΟΕΑΠ

Επιστολή-παρέμβαση στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ κατέθεσε σήμερα το μέλος του ΔΣ Δημήτρης Ι Τσαλαπάτης ζητώντας την διασφάλιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων του. Ειδικότερα επισημαίνει:
Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι
Mε χαράτσι 6% απειλούνται τα.. πετσοκομμένα αναδρομικά του 11μήνου, που οφείλει, κατ αρχήν, να επιστρέψει στους δημοσιογράφους ο ΕΦΚΑ ( καθολικός διάδοχος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ), σε εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας «Το μικτό ποσό που προκύπτει μετά τον υπολογισμό των επιστρεπτέων ποσών, υπόκειται σε κράτηση για υγειονομική περίθαλψη σε ποσοστό τέσσερα τοις εκατό (4%) για το διάστημα από 11.6.2015 έως 31.06.2015 και σε ποσοστό έξι τοις εκατό (6%) από 01.07.2015 έως 12.5.2016.»
Οι συνάδελφοι όμως που είναι ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (1η διεύθυνση πρώην ΤΣΠΕΑΘ) και είναι από τότε συνταξιούχοι ΔΕΝ υποχρεούνται σε κράτηση για υγειονομική περίθαλψη επί της κύριας σύνταξης , διότι σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό του ΕΔΟΕΑΠ κατέβαλαν ήδη μέχρι τις 31.12.16, 3% , επί της καταβαλλόμενης από τον ΕΔΟΕΑΠ επικουρικής σύνταξης. Αυτή είναι η μόνη
υποχρέωση τους και το ποσόν έχει καταβληθεί και έχει εξοφληθεί.
Συνεπώς αυτό που επιχειρείται με την ΚΥΑ για τα μέλη της ΕΣΗΕΑ, που είναι ταυτόχρονα μέλη- μέτοχοι του ΕΔΟΕΑΠ συνταξιούχοι, συνιστά παρανομία και θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί από την διοίκηση του Ταμείου και της ΕΣΗΕΑ.
13/10/2020
Δημήτρης Ι. Τσαλαπάτης
Μέλος ΔΣ ΕΣΗΕΑ π. Α’ Αντιπρόεδρος