ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Πολιτικά παιχνίδια με τους προϊστάμενους στην ΕΡΤ


Για πολιτικά παιχνίδια με τους προϊστάμενους στην ΕΡΤ κάνει λόγο η Αγγέλα Νταρζάνου στην εφημερίδα «Αυγή» επισημαίνοντας ότι προκηρύσσονται θέσεις με γνωστό εκ των προτέρων αποτέλεσμα, καθώς τελικά επιλέγονται γνωστά τηλεοπτικά ονόματα... Συγκεκριμένα το ρεπορτάζ της Αυγής αναφέρει:
Το σχέδιο «ανακατάληψης» της.. δημόσιας τηλεόρασης συνεχίζεται άοκνα στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, με αιχμή πλέον σήμερα την κάλυψη των θέσεων στη Διεύθυνση Ειδήσεων της τηλεόρασης. Η ΕΡΤ προχωρά σε ακόμη περισσότερες τοποθετήσεις προϊσταμένων, είτε από το μόνιμο προσωπικό, είτε με συμβάσεις εκτός ΕΡΤ, και με επιπλέον νέες προκηρύξεις πολλαπλασιάζει τις θέσεις προϊσταμένων, σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, με γνωστό εκ των προτέρων αποτέλεσμα.
Όπως, για παράδειγμα, η θέση προϊσταμένου του πολιτικού ρεπορτάζ για την τηλεόραση, που προκηρύχθηκε μεν, αλλά για την οποία κυκλοφορεί ευρέως ότι προορίζεται να επιλεγεί γνωστή δημοσιογράφος προερχόμενη από τον έντυπο Τύπο, που θα τη στερηθεί όμως το κανάλι στο οποίο εμφανίζεται εδώ και καιρό.
Εκτός του πολιτικού, προκήρυξη για τη θέση προϊσταμένου τμήματος δημοσιεύεται και για το ρεπορτάζ, όλα με καταληκτική ημερομηνία την ερχόμενη Τετάρτη.
Από παλιότερες προκηρύξεις και άλλων προϊσταμένων τμημάτων -έστω κι αν αποτελούνται από... τρία άτομα- η διοίκηση της ΕΡΤ προχώρησε σε τοποθετήσεις, έτσι ώστε κανείς από τους διεκδικούντες να μην μείνει παραπονεμένος.
Συγκεκριμένα: στη θέση προϊσταμένου του Τμήματος Διεθνών Ειδήσεων τοποθετήθηκε ο Δημήτρης Απόκης, στη θέση του προϊσταμένου του Τμήματος Παραγωγής Δελτίων Ειδήσεων τοποθετήθηκε ο Χρήστος Κιούπης, ενώ στη θέση του Τμήματος Δημοσιογραφικής Έρευνας ο Φάνης Παπαθανασίου. Προϊστάμενος του Οικονομικού Ρεπορτάζ τοποθετήθηκε ο Αθανάσιος Τσίρος.