ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Ο Θάνος Ντόκος νέος σύμβουλος εθνικής ασφάλειας- Είχε ταχτεί υπέρ της «συνεκμετάλλευσης»

Καθήκοντα συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού αναλαμβάνει, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Θάνος Ντόκος, αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας από τον Οκτώβριο του 2019. Όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, άμεση προτεραιότητα του Θ. Ντόκου και του γραφείου Εθνικής Ασφάλειας είναι η ολοκλήρωση της στρατηγικής.. εθνικής ασφάλειας και της θεσμοθέτησης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.
Ο Θάνος Ντόκος παίρνει τη θέση του Αλέξανδρου Διακόπουλου, ο οποίος καρατομήθηκε στις 19 Αυγούστου μετά τις δηλώσεις του περί ερευνών του Orus Reis, τις οποίες στη συνέχεια είχε επιχειρήσει να διορθώσει. Ο Αλ. Διακόπουλος είχε εξαναγκαστεί σε παραίτηση αφού είχε φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση το Μαξίμου με το να παραδεχθεί σε τηλεοπτική εκπομπή ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «έχει κάνει έρευνες» (δείτε ΕΔΩ). «Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Εφόσον έχει μπει και έχει κάνει έρευνες έστω και μισής ώρας υπάρχει έμπρακτη αμφισβήτηση» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, την ώρα που η κυβέρνηση ισχυριζόταν ότι το σκάφος δεν μπορούσε να διενεργήσει έρευνες λόγω της συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού τουρκικών και ελληνικών πολεμικών πλοίων.
Υπενθυμίζεται ότι η επιλογή του Θ. Ντόκου, γενικού διευθυντή του ΕΛΙΑΜΕΠ μέχρι τότε, ως αναπληρωτή συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού πριν από ένα χρόνο είχε βγάλει στα κάγκελα μερίδα της ΝΔ, εξαιτίας των δηλώσεών του περί «συνεκμετάλλευσης» στο Αιγαίο. Χαρακτηριστικό είναι, όπως γράφει το avgi.gr, το δημοσίευμα των φιλοκυβερνητικών «Παραπολιτικών» που τρεις μήνες αφότου ανέλαβε καθήκοντα τον χαρακτήριζε «σύμβουλο εθνικών υποχωρήσεων που προκαλεί προβλήματα» και ανέφερε ότι έχει προκαλέσει με τις θέσεις του έντονη δυσαρέσκεια μεταξύ των βουλευτών της Ν.Δ.