ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Γαλαντομίες από την ΕΡΤ που καταγράφει ζημιές 14 εκατ. ευρώ

Ο Χρήστος Ξανθάκης σχολιάζει όλα τα καυτά θέματα στο μιντιακό τοπίο


*Πώς τα καταφέρνει η ΕΡΤ να χάνει έναν κόσμο λεφτά και να έχει το νου της στα λούσα, λυπούμαι αλλά αδυνατώ να το κατανοήσω.
* Και εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαστε:
Όπως έγραψε το «Παρόν» προ ολίγων ημερών, η ΕΡΤ κατέγραψε ζημίες για τη χρήση του 2019 –και μάλιστα.. ήταν η πρώτη φορά που κατέγραψε ζημίες εδώ και δέκα χρόνια. Σε αριθμούς αυτό μας κάνει ζημίες προ φόρων 13.954.000 ευρώ ,για την εταιρική χρήση που έκλεισε στις 31/12/2019.
Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας (μία μετοχή, στη διάθεση του ελληνικούκράτους), ανήλθε στο ποσό των 197.827.000 ευρώ, έναντι ποσού 194.566.000 ευρώ στην προηγούμενη χρήση.
Όσο για τους εργαζόμενούς της, απασχολούνταν 2.171 συνολικά, εκ των οποίων 29 με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, από 2.225 το 2018. Ίσως γι’αυτό στη δημόσια ραδιοτηλεόραση βγάζουν διαρκώς καινούριες προκηρύξεις για δημοσιογραφικές θέσεις. Τους λείπει κόσμος κι έχουν κενά…
* Τέλος πάντων, όπως και να το δει κανείς, δεν είναι ρόδινα τα πράγματα για την ΕΡΤ. Υποθέτω ότι οι «τρύπες» είναι ένα λόγος που επιλέχθηκε η τακτική της «φυγής προς τα εμπρός», να το πλακώσουν δηλαδή το στόρι στις καινούργιες παραγωγές, μπας και ξεκολλήσει το κάρο από τη λάσπη προσελκύοντας φρέσκους τηλεθεατές. Θα φανεί αν θα τα καταφέρουν, αν και τα πρώτα αποτελέσματα στις θεαματικότητες δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά…
*Την ίδια μέρα πάντως που μπαίνει μέσα σχεδόν 14 μύρια, η δημόσια ραδιοτηλεόραση επιδεικνύει μια σχετική γαλαντομία, καθώς αγοράζει καινούργιο τραπέζι συνεντεύξεων για την εκπομπή της Βίκυς Φλέσσα.
Και μάλιστα όχι τραπέζι ό,τι κι ό,τι, αλλά έπιπλο πολύ προχώ αξίας 2.780 ευρώ πλέον ΦΠΑ!
Το οποίο δεν είναι καν καλυμμένο με φύλλα χρυσού, αλλά πρόκειται για απλό πλεξιγκλάς όπως λέει και η «απευθείας ανάθεση λόγω συμφερότερης από οικονομική άποψη προσφοράς βάσει μόνο τιμής και τεχνικής καταλληλότητας».
Καλορίζικο να ευχηθούμε και καλά να περνάει ο μάστορας που το ‘φτιαξε. Πάντα τέτοια!

- από τη στήλη medioΠΙΛΑΦΟ στο newpost