ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Οι γραφειοκράτες μπλοκάρουν τις αυξήσεις στους δημοσιογράφους

Aνακοίνωση της «Συσπείρωση Δημοσιογράφων- Δούρειος Τύπος»:
 
"Έντονο και δυσάρεστο προβληματισμό προκαλεί η αναιτιολόγητη και σε κάποιες περιπτώσεις προκλητική καθυστέρηση φορέων του δημοσίου να εφαρμόσουν τις ρυθμίσεις που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση και αφορούν μεταξύ άλλων και τους δημοσιογράφους που εργάζονται στον δημόσιο τομέα..
Δύο παραδείγματα αποδεικνύουν πως κάποιοι αρέσκονται να… «παίζουν καθυστέρηση», προσβλέποντας σ΄ ένα βολικότερο μέλλον…
Από τις 24 Απριλίου 2019 έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που ρυθμίζει το μισθολογικό καθεστώς των δημοσιογράφων, εργαζόμενων σε φορείς του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Η νέα Κ.Υ.Α. βελτιώνει το μισθολογικό καθεστώς των συναδέλφων αναδρομικά από 1-1-2019. Κι όμως η Ε.Ρ.Τ., το Α.Π.Ε., τα δημοτικά ραδιόφωνα, τα Υπουργεία και τα εποπτευόμενα από αυτά νομικά πρόσωπα δεν την έχουν εφαρμόσει έως σήμερα.
Από τις 14 Μαρτίου 2019, εδώ και δυόμισι μήνες (!), έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που αναγνωρίζει τη διετία του Μαύρου (2013-15) για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για βασικό συστατικό στοιχείο του νόμου του 2015 για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, θεσμική και νομική κατοχύρωση της πάγιας θέσης της ελληνικής κοινωνίας ότι η ΕΡΤ δεν έκλεισε ποτέ. Κι όμως εδώ και 2,5 μήνες η εφαρμογή της ΚΥΑ στην ΕΡΤ τείνει να καταστεί το… πιο σύντομο ανέκδοτο.
Για τη Συσπείρωση Δημοσιογράφων- Δούρειος Τύπος είναι προφανές ότι κάποιοι δεν έχουν διδαχθεί από το παρελθόν και εξακολουθούν να πιστεύουν ότι μπορούν να παίζουν με τις ζωές και τη θέση των εργαζομένων.
Οφείλουν ωστόσο να γνωρίζουν ότι η εφαρμογή του νόμου είναι υποχρεωτική. Δεν επαφίεται ούτε στον εθελοντισμό ούτε στη μεγαθυμία του κάθε γραφειοκράτη. 
Συσπείρωση Δημοσιογράφων- Δούρειος Τύπος"