ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Σόμπολος: Η Λίλιαν Βουδούρη μου ζήτησε να γράψω στο χαρτί όσα θέλω

Στις παλιές καλές ημέρες των εφημερίδων, τότε που εκδοτικές επιχειρήσεις έμοιαζαν με βαριές βιομηχανίες της Ενημέρωσης, οι μεταγραφές δημοσιογραφικών ονομάτων που είχαν απήχηση στο κοινό πληρώνονταν αδρά και έμοιαζαν ποδοσφαιρικές!
Μας έρχεται, λόγου χάρη, στον νου –έτσι, πρόχειρα, καθώς αρχίζουμε να γράφουμε το θέμα που ακολουθεί– η μετακίνηση το 1976 τού βαρύτερου δημοσιογραφικού..
ονόματος επί χρόνια του ΔΟΛ, του Δημήτρη Ψαθά, από Τα Νέα (όπου έγραφε καθημερινά πρωτοσέλιδο χρονογράφημα) στη νεοσύστατη Ελευθεροτυπία, η οποία μπήκε δυναμικά, με βαριά χαρτιά και νέα ματιά, στον ελληνικό Τύπο.
Αφορμή για να θυμηθούμε την εποχή των χρυσών αγελάδων μάς έδωσε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου η εκπομπή της Αθηναΐδας Νέγκα στο One. Ένας από τους φιλοξενούμενους της εκπομπής ήταν ο Πάνος Σόμπολος ο οποίος ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε στο δημοσιογραφικό του παρελθόν, αποκαλύπτοντας ακόμα και τα οικονομικά του επί των ημερών της επαγγελματικής του ακμής. Είπε τον μισθό που εισέπραττε από την ΕΡΤ, ποιου ύψους προτάσεις του έγιναν από άλλα κανάλια (πενταπλάσια αμοιβή!) και με πόσα κατέληξε κάποια στιγμή στο Mega, υποκύπτοντας στο οικονομικό δέλεαρ μετά από προτροπές της συζύγου του.
- διαβάστε τη συνέχεια στο harddog (ΕΔΩ)