ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Νεφελούδης: Εχουμε λίγο χρόνο για να ανασκουμπωθούμε

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Νωρίς» με το δημοσιογράφο Γιώργο Χουδαλάκη. Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:
  • Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών:
Ήταν μια καθαρή ήττα του.. ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε λίγο χρόνο για να ανασκουμπωθούμε και να δούμε πως μπορούμε να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα αυτό για τις εθνικές εκλογές. Έχουμε κάνει πάρα πολλά απλώς υπάρχει ένα θέμα επικοινωνίας σε όλα αυτά τα πράγματα. Προφανώς και δεν είναι θέμα επικοινωνίας απλά, είναι πολλά πράγματα μαζί και είναι μια διαδικασία και ενδοσκόπησης που γίνεται αλλά που δεν νομίζω ότι είναι η περίοδος για ενδοσκοπήσεις αυτή τη στιγμή. Όταν είσαι πέντε λεπτά πριν τη μάχη δεν τα συζητάς αυτά τα πράγματα.
  • Αναφερόμενος στις εκκρεμούσες συντάξεις:
Yπάρχει ένα πρόβλημα σε σχέση με τις καθυστερήσεις που έχουνε γίνει. Χρειάζεται η επιείκεια του κόσμου απέναντι σε αυτό το οποίο εμείς προσπαθούμε να ξαναχτίσουμε από την αρχή διότι προσπαθήσαμε να χτίσουμε ένα κατεστραμμένο ασφαλιστικό σύστημα με ενιαίους κανόνες. Δεν έχει προχωρήσει όσο έπρεπε να προχωρήσει αυτή η διαδικασία αυτού του χτισίματος με αποτέλεσμα να έχουμε αυτά τα υπόλοιπα των προβλημάτων που παραλάβαμε.
  • Ερωτηθείς αν αληθεύει ότι το «λογισμικό δεν μπορεί να βγάλει συντάξεις»:
Δεν θέλω να σχολιάσω τις ανοησίες του κ. Βρούτση κάθε λίγο βγαίνει και πετάει μια παρόλα. Έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια με πιστώσεις και από το ΕΣΠΑ για το λογισμικό, για τις μεταπτώσεις, για τη συνταύτιση των συστημάτων κλπ που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και είναι τεράστιο έργο.
Η πρόταση που έχει να κάνει με το ασφαλιστικό του Πινοσέτ ή της ΝΔ το ίδιο πράγμα είναι, είναι η καταλήστευση της περιουσίας των ασφαλισμένων ακριβώς επειδή κυριαρχεί σε αυτό η άποψη ότι είναι γενεσιουργή αιτία της κοινωνίας μας η ανισότητα, οπότε όποιος μπορεί να ζήσει, έζησε. Και θα κοστίσει και πάρα πολλά λεφτά και στο κράτος.
Το σημερινό σύστημα θα μπορούσε να αποδώσει συνταξιοδοτική δικαιοσύνη αλλά ένα σύστημα το οποίο έχει καταληστευτεί θέλει καιρό για να ξαναφτιαχτεί από την αρχή.