ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Νέο ΔΣ στο Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε

Συγκροτήθηκε σε σώμα -και ήδη ανέλαβε δράση- το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.
Πρόεδρος είναι, σύμφωνα με το καταστατικό, ο πρόεδρος της διοίκησης της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε κ. Δημήτρης Χορταργιάς, αντιπρόεδρος ο κ. Γιάννης Σιούλας, γενική γραμματέας η κ. Τούλα..
Κεκάτου, ταμίας η κ. Ελένη Χολέβα και μέλη οι κ.κ. Τασούλα Τσιλιμένη, Αθανασία Τσιοτινού
και Λεωνίδας Χατζηαγγελάκης.
Η κ. Τασούλα Τσιλιμένη είναι καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στα Παιδαγωγικά τμήματα προσχολικής εκπαίδευσης, συνεργάζεται όμως και με Πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού.
Η κ. Αθανασία Τσιοτινού είναι φιλόλογος – θεατρολόγος και έχει σημαντική πολιτιστική δράση στα Τρίκαλα. Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου και γραμματέας του Συνδέσμου
Φιλολόγων Τρικάλων.
Ο κ. Λεωνίδας Χατζηαγγελάκης είναι αρχαιολόγος με πλούσια δράση και με συμμετοχή στις προηγούμενες διοικήσεις του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε. Η βοήθειά του είναι πολύτιμη και είμαστε χαρούμενοι που να συνεχίζει την συνεργασία μαζί μας.
Το Δ.Σ. του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε ευχαριστεί θερμά (εστάλησαν ήδη προσωπικές επιστολές) και δημόσια τα δύο μέλη της προηγούμενης διοίκησης, κ.κ. Μιχάλη Ζουμπουλάκη και Θεόδωρο Νημά για την πολύτιμη και αποτελεσματική συνεργασία που είχαν.

Περαιτέρω εξωστρέφεια ο στόχος

Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νεοσύστατου διοικητικού συμβουλίου και τέθηκε το πλάνο των δράσεων του Οργάνου για την επόμενη διετία.
Όπως τονίστηκε βασικός στόχος είναι να συνεχιστεί η προσπάθεια για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εξωστρέφεια του Μορφωτικού Ιδρύματος με συνέχιση των συνεργασιών με φορείς πολιτισμού σε όλη την περιφέρεια αρμοδιότητας της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε και φυσικά η επιμόρφωση των μελών. Σχεδιάζονται εκδηλώσεις σε περιοχές όπου μέχρι τώρα δεν υπήρξε σημαντική δραστηριότητα, όπως η Καρδίτσα, η Λαμία και άλλες πόλεις της Κεντρικής Ελλάδας.
Ένας από τους στόχους που τίθενται είναι η συγκέντρωση αρχειακού υλικού που σχετίζεται με τον Τύπο της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Ελλάδας με απώτερο στόχο την δημιουργία ενός μουσειακού χώρου της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε.
Έμφαση θα δοθεί σε εκδηλώσεις που αφορούν τοπικά θέματα (π.χ. η Ιστορία του Θεσσαλικού Σιδηροδρόμου), ενώ σχεδιάζονται και δράσεις με στόχο την παρουσία και προσφορά των δημοσιογράφων σε ασθενείς κοινωνικές ομάδες (π.χ. διανομή βιβλίων κ.λ.π).