ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Ο Αντώνης Ρέλλας και «η σαρωτική νίκη του Στέλιου»

Mε ένα σημείωμα στην σελιδα του στο fb o ανάπηρος ακτιβιστής Αντώνης Ρέλλας, που ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ ευχαριστεί του ανθρώπους του κόμματος που τον  εμπιστεύτηκαν και του έδωσαν την ευκαιρία να δώσει, μαζί με την ομάδα του, έναν όμορφο αγώνα για όλα όσα εδώ και χρόνια υπερασπίζεται και διεκδικεί. Ο Αντώνης Ρέλλας αναφέρεται..
και στην σαρωτική νίκη του Στέλιου Κυμπουρόπουλου επισημαίνοντας:

«Αν και το εκλογικό αποτέλεσμα σαφώς δεν μας ικανοποιεί και δεν μας αξίζει, οφείλω να αναγνωρίσω ότι η σαρωτική νίκη του συνανάπηρου, Στέλιου Κυμπουρόπουλου, δημιουργεί περιθώρια ελπίδας για πολιτική εκπροσώπηση της πολυπληθούς κοινωνικής ομάδας των αναπήρων.
Γιατί εμείς τον Στέλιο δεν τον αντιλαμβανόμαστε ως σύμβολο, αλλά ως άνθρωπο που έχει την ικανότητα να αρθρώσει πολιτικό λόγο και να διεκδικήσει -με τη δύναμη που του δίνει η πρωτιά του!- τη μετατόπιση της αντίληψης και πολιτικής του κόμματος, με το οποίο εξελέγη, στα ζητήματα αναπηρίας».Αναλυτικά  η ανάρτηση του Α. Ρέλλα στο fb: 
Στις συζητήσεις μου με τον κόσμο τις τελευταίες εβδομάδες, υπήρχε συχνά συναντίληψη αλλά και διαφωνίες σε επιμέρους ζητήματα ή ακόμα και πλήρη διάσταση απόψεων. Είμαι όμως ευγνώμων για την ευκαιρία που είχα να κάνω όλες αυτές τις συζητήσεις, γιατί αυτές με ενέπνεαν, με γέμιζαν ενέργεια, μου υπενθύμιζαν κάθε λεπτό από πού προέρχομαι και για ποιους/ες αγωνίζομαι, με ωθούσαν να δίνω τη μάχη κάθε μέρα.
Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με στήριξαν. Θέλω να ευχαριστήσω ξεχωριστά τον καθένα και την καθεμιά από τις/τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που άκουσαν τις θέσεις μας για την αναπηρία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και ενίσχυσαν τη φωνή μας στηρίζοντας στο πρόσωπο το δικό μου και των συνανάπηρων συνυποψηφίων μου, όλους όσοι δίνουμε τη μάχη για την εμπέδωση του κοινωνικού μοντέλου για την αναπηρία στα κέντρα λήψης αποφάσεων.
Θέλω να συγχαρώ τη νέα ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και να ευχηθώ σε όλους/ες τους/τις ευρωβουλευτές/τριες της, δύναμη στο έργο που έχουν μπροστά τους. Με όλες μου τις δυνάμεις, θα υποστηρίξω πρωτοβουλίες της ευρωομάδας και δράσεις που θα αναλάβει το ευρωκοινοβούλιο για τα ζητήματα αναπηρίας και όχι μόνο.
Και αν και το εκλογικό αποτέλεσμα σαφώς δε μας ικανοποιεί και δε μας αξίζει, οφείλω να αναγνωρίσω ότι η σαρωτική νίκη του συνανάπηρου, Στέλιου Κυμπουρόπουλου, δημιουργεί περιθώρια ελπίδας για πολιτική εκπροσώπηση της πολυπληθούς κοινωνικής ομάδας των αναπήρων.
Γιατί εμείς τον Στέλιο δεν τον αντιλαμβανόμαστε ως σύμβολο, αλλά ως άνθρωπο που έχει την ικανότητα να αρθρώσει πολιτικό λόγο και να διεκδικήσει -με τη δύναμη που του δίνει η πρωτιά του!- τη μετατόπιση της αντίληψης και πολιτικής του κόμματος, με το οποίο εξελέγη, στα ζητήματα αναπηρίας.