ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Σάλος για τους «αιχμαλώτους πολέμου» του Α. Αϊβαλιώτη

ΒΙΝΤΕΟ

Πολύ μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του υποψήφιου με τη Νέα Δημοκρατία για τις βουλευτικές εκλογές, Αριστοτέλη Αϊβαλιώτη, ο οποίος χαρακτήρισε τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ «αιχμαλώτους πολέμου» στους οποίους θα εφαρμοστεί η «Συνθήκη της Γενεύης».
Σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ο..
υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. είπε:
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευελπιστεί να είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και πρέπει να το αποδείξουμε όλοι μας με τη στάση μας. Υπάρχει και η σύμβαση της Γενεύης, η οποία προβλέπει ανθρωπιστική μεταχείριση των αιχμαλώτων των πολέμων, είτε των πραγματικών, είτε των πολιτικών».


Η Ράνια Σβίγγου, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε μέσω Twitter:
«Υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ αποκαλεί τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ "αιχμαλώτους πολέμου" αλλά μας "καθησυχάζει" ότι θα... σεβαστεί τη Σύμβαση της Γενεύης! Παρά τις εντολές για σεμνότητα και μετριοπάθεια, δεν μπορούν να κρύψουν το πραγματικό τους πρόσωπο».
Ανάλογη ήταν και η αντίδραση του Δημήτρη Παπαδημούλη, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που στον λογαριασμό του στο Twitter, έγραψε:
«Ο Υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Αριστοτέλης Αιβαλιώτης, πρώην  στέλεχος της Μαοϊκής ΠΠΣΠ, απειλεί: “Θα σας συμπεριφερθούμε όπως στους αιχμαλώτους πολέμου”. Το δήθεν ήπιο στυλ του @kmitsotakis, είναι μια μάσκα υποκρισίας. Θα τον διαγράψουν κι αυτόν ή όλα καλά;».
Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης: «Έκανα χιούμορ»
Σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις αλγεινές εντυπώσεις, ο υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία, Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook στην οποία μιλάει για «μαύρη προπαγάνδα» από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υποστηρίζει ότι έκανε χιούμορ. Επίσης, αναφέρει μια δήλωση η οποία διαφέρει αρκετά από όσα ακούστηκαν στο τηλεοπτικό κανάλι Attica, ενώ καταλήγει: «Οι “Πολάκηδες” τέρμα»
Συγκεκριμένα, ο Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης γράφει στο facebook:
«Η μαύρη προπαγάνδα του #ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται ενάντια σε όσους θεωρεί ότι αποτελούν απειλή. Αυτή τη φορά σε βάρος μου. Ίσως κάποτε να μάθουν να εκτιμούν το χιούμορ. Για την ιστορία, ακολουθεί η δήλωση μου:
“Με την διαγραφή ενός στελέχους της ΝΔ που έκανε ένα εμετικό σχόλιο για την πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, την Κούνεβα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβαίνει ακόμα περισσότερο στην εκτίμηση μου. Όπως είπαμε είναι στοιχείο πολιτισμού η εφαρμογή της συνθήκης της Γενεύης για την ανθρωπιστική μεταχείριση του ηττημένου εχθρού. Τόσο στις πραγματικές όσο και στις πολιτικές μάχες. Θα αλλάξουμε σελίδα. Θα αποκλείσουμε κάθε επηρμένο και χαμερπή τζαναμπέτη από τον δημόσιο διάλογο. Αυτό είναι το μήνυμα. Οι "Πολάκηδες", τέρμα...»