ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Τι λένε οι "άνθρωποι του προέδρου" για την ήττα;

Σταχυολογούμε από τα σόσιαλ μίντια σχόλια και διαπιστώσεις δημοσιογράφων για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και την επικράτηση της ΝΔ στις ευρωεκλογές:

Τι λένε οι "άνθρωποι του προέδρου" για την ήττα; Θα αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί; Θα παραιτηθούν ή θα συνεχίσουν το...
ριζοσπαστικό έργο τους και στις εθνικές εκλογές;  (Ας ελπίσουμε ότι ο Τσίπρας θα προχωρήσει σε γενναία αναδιάταξη στελεχών).
Νίκος Τσαγκρής
***
Πριν αρχίσουμε τους αφορισμούς για την κρίση του λαού, ας θυμηθούμε ότι αυτός ο λαός έδωσε το 61% στο δημοψήφισμα, αυτός ο λαός εξέλεξε τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό 2 φορές, όπως και αυτός τον καταψήφισε. Το πατρονάρισμα είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να κάνει κάποιος αυτή τη στιγμή. Στον λαό ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γι' αυτό το χαστούκι.
Δημήτρης Τερζής 
***
(...) Τις στιγμές της υποχώρησης ο συναισθηματισμός ειναι χρήσιμος όσο λειτουργεί ως κίνητρο αυτοκριτικής, αναστοχασμου και ανανέωσης της αποφασιστικότητας. Σε κάθε άλλη περίπτωση αποτελεί τροχοπέδη. Χτες χάθηκε μια μάχη. Επίκεινται άλλες, πάρα πολλές, σε εκλογικό επίπεδο. Αλλα ίσως και πιο σημαντικές σε κοινωνικό, οικονομικό, πολιτιστικό και ανθρώπινο επίπεδο.
Και με κλάματα δεν κερδίζονται μάχες.
Νίκος Σβέρκος
***
Στις 12 Μαρτίου είχα γράψει. Υπάρχουν δύο απαράβατοι κανόνες:
1. Καμία κυβέρνηση που έχει εφαρμόσει πρόγραμμα του ΔΝΤ, δεν έχει κερδίσει εκλογές ποτέ και πουθενά.
2. Στις ευρωεκλογές οι ψηφοφόροι έχουν την τάση να αποδοκιμάζουν την εκάστοτε κυβέρνηση. Επομένως, όταν είσαι κυβέρνηση για μεγάλο διάστημα δεν επιλέγεις τις ευρωεκλογές για να κριθεί το έργο σου πρώτη φορά.

Οριστικά πολιτικά συμπεράσματα θα βγουν σε έναν μήνα.
Γιάννης Αλμπάνης