ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 28 Μαΐου 2019

ΕΣΗΕΑ - ΕΣΠΗΤ: Αμεση διερεύνηση της καταγγελίας για την εργοδοσία της ιστοσελίδας «Thefact.gr»

Κοινή ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ και ΕΣΠΗΤ:

"Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ, σε συνέχεια της καταγγελίας για την ιστοσελίδα «Thefact.gr», και ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες εργαζομένων για πρόσληψη δημοσιογράφων από την εργοδοσία του site, χωρίς σύμβαση εργασίας, και χωρίς να πληρώνει τις δεδουλευμένες αποδοχές τους, με αποτέλεσμα..
οι δημοσιογράφοι να παραμένουν απλήρωτοι για μήνες και μέχρι σήμερα, δηλώνουν τη στήριξή τους στους εργαζόμενους και καταδικάζουν τη συνεχιζόμενη απαράδεκτη πρακτική της εργοδοσίας. Ήδη, από την προηγούμενη εβδομάδα, έχει σταλεί επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκο Παππά.
Η εργοδοσία του site ισχυρίζεται ότι έχει ενταχθεί στο μητρώο online media της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με δήλωση της ιδιοκτήτριας ότι απασχολεί πέντε (5) εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι, μετά και την προτροπή των συνδικαλιστικών Ενώσεων να ασκήσουν το ατομικό τους δικαίωμα, προσέφυγαν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας με καταγγελίες προς την εργοδοσία της ιστοσελίδας.
Τα Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ καλούν:
-τη Γενική Γραμματεία σε σχετικό έλεγχο του μητρώου της, προβαίνοντας στις δέουσες νόμιμες ενέργειες.
-το ΣΕΠΕ, μετά και την προσφυγή των εργαζομένων, να προβεί άμεσα στη διερεύνηση της καταγγελίας και να εκδώσει το σχετικό πόρισμα, προκειμένου να καταδικαστούν παρόμοιες πρακτικές απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας που καταπατούν κάθε έννοια εργασιακού αλλά και ατομικού δικαιώματος."