ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Το ήθος και η εντιμότητα του Γιώργου Λακόπουλου

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Ο Γιώργος Λακόπουλος από το «Ανοιχτό Παράθυρο» είναι ένας εξαιρετικός αρθρογράφος που τα τελευταία χρόνια χαίρεσαι να τον διαβάζεις. Δεν χορταίνεις. Είτε συμφωνείς, είτε όχι διότι γράφει (πολύ) καλά και με επιχειρήματα.
Σε ένα τέτοιο άρθρο του σήμερα μας πληροφορεί πως σταματάει πια..
(διαβάστε ΕΔΩ). Γιατί; Επειδή έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτός αρθρογραφούσε υπέρ του!
«Το "Ανοιχτό Παράθυρο" καθιερώθηκε τα τέσσερα τελευταία χρόνια, στη συνείδηση της προοδευτικής κοινής γνώμης ως καθαρή δημοκρατική φωνή και πρέπει να στηριχθεί. Αλλά πλέον η υπογραφή μου θα είναι βάρος, αν συνεχίσω να γράφω. Τι να λέμε τώρα; Ποιος θα ασχοληθεί με ό,τι λέω, όταν έχω διαψευσθεί παταγωδώς;». Και προχωράει σε ευχαριστίες προς τον κόσμο: «Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη να υποστούν όσα υποστήριζα, όσους με ενθάρρυναν και όσους με επέκριναν. Καλή τύχη σε όλους μας».
Νωρίτερα στο ίδιο κείμενο ο Γιώργος Λακόπουλος διευκρινίζει κάποια πράγματα για το site του και τον ΣΥΡΙΖΑ: «Έχω εξηγήσει γιατί, χωρίς να έχω καμία σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του, – ούτε καν μια προεκλογική διαφημιστική καταχώριση στο ΑΠ δεν υπήρξε». Και προχωρά σε αυτοκριτική: «Αν μιλήσουμε όμως για το τεστ αξιοπιστίας που αναφέρω στη αρχή, έπεσα έξω σε όλες τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις μου. Για όλα και για όλους. Δεν με παρέσυρε κανείς. Η δική μου ανάλυση ήταν λάθος. Λυπάμαι γι’ αυτό. Και αναλαμβάνω την ευθύνη απέναντι σε συνεργάτες και αναγνώστες. Θα κάνω το πένθος μου, όπως και άλλοι, αλλά δεν θα κάνω ότι δεν τρέχει τίποτε….». Αυτό ακριβώς σημαίνει ήθος και εντιμότητα.
Το τραγικό της υπόθεσης είναι που κάνει αυτοκριτική για την ήττα ένας δημοσιογράφος και δεν κάνουν αυτοκριτική οι ίδιοι στο κόμμα. Αλλά αυτό δεν μας ενδιαφέρει εδώ, ας κάνουν ό,τι θέλουν εκεί...
Το παρήγορο της υπόθεσης είναι που είχε πει ξανά στο παρελθόν ότι θα αποσυρθεί ο Γιώργος Λακόπουλος αλλά λίγο μετά επέστρεψε. Ο δημοσιογράφος μένει για πάντα δημοσιογράφος.

- το κείμενο του Δ. Κανελλόπουλου είναι από το e-tetradio